Recept na kysnuté pečivo plnené mletým mäsom. Ja tento recept pripravujem už len takýmto spôsobom.

Suroviny:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 30 g cukru
  • 30 g masla
  • 20 g droždia
  • 1 vajce
  • 1 lyžička soli
  • 300 g mletého mäsa (hovädzieho, bravčového alebo zmes)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 vajce na potretie

 

Kysnuté pečivo plnené mletým mäsom

Postup:

  1. Mlieko ohrejte v hrnci, ale nechajte ho len zahrevať, nevarte ho.
  2. Do misky preosejte múku a do stredu vytvoríte malú jamku, kam pridáte cukor a rozdrobené droždie. Zakryte uterákom a nechajte kvas pristáť približne 15 minút.
  3. Počas čakania na vzkysnutie droždia môžete pripraviť náplň. Cibuľu a cesnak jemne nasekáme a orestujeme na panvici s nasekaným mäsom. Osolte, okoreňte a nechajte vychladnúť.
  4. Keď je droždie vzkysnuté, pridajte vajce, maslo a soľ. Miešajte, kým sa všetko spojí.
  5. Postupne pridajte mlieko a zvyšok múky. Vypracujte hladké cesto, ktoré necháte odpočívať v teple až do zdvojnásobenia objemu (asi 1 hodinu).
  6. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenom stolníku a rozdelíme na menšie kúsky.
  7. Každý kúsok cesta roztiahneme na koláčik a do stredu položíme lyžicu mäsovej náplne.
  8. Okraje cesta zovrieme a pečivo položíme do vymastenej a vysypanej formy.
  9. Dobre posolené a potreté vajíčkom pečivo necháme ešte chvíľu v teple odpočívať, než vložíme do predhriatej rúry.
  10. Pečte pečivo pri teplote 180 ° C asi 25 – 30 minút, kým sa nezarumení a nevzdúchne.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *