Recept na kysnuté pečivo plnené mletým mäsom. Ja tento recept pripravujem už len takýmto spôsobom.
Suroviny:
- 500 g hladkej múky
- 250 ml mlieka
- 30 g cukru
- 30 g masla
- 20 g droždia
- 1 vajce
- 1 lyžička soli
- 300 g mletého mäsa (hovädzieho, bravčového alebo zmes)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1 vajce na potretie
Kysnuté pečivo plnené mletým mäsom
Postup:
- Mlieko ohrejte v hrnci, ale nechajte ho len zahrevať, nevarte ho.
- Do misky preosejte múku a do stredu vytvoríte malú jamku, kam pridáte cukor a rozdrobené droždie. Zakryte uterákom a nechajte kvas pristáť približne 15 minút.
- Počas čakania na vzkysnutie droždia môžete pripraviť náplň. Cibuľu a cesnak jemne nasekáme a orestujeme na panvici s nasekaným mäsom. Osolte, okoreňte a nechajte vychladnúť.
- Keď je droždie vzkysnuté, pridajte vajce, maslo a soľ. Miešajte, kým sa všetko spojí.
- Postupne pridajte mlieko a zvyšok múky. Vypracujte hladké cesto, ktoré necháte odpočívať v teple až do zdvojnásobenia objemu (asi 1 hodinu).
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenom stolníku a rozdelíme na menšie kúsky.
- Každý kúsok cesta roztiahneme na koláčik a do stredu položíme lyžicu mäsovej náplne.
- Okraje cesta zovrieme a pečivo položíme do vymastenej a vysypanej formy.
- Dobre posolené a potreté vajíčkom pečivo necháme ešte chvíľu v teple odpočívať, než vložíme do predhriatej rúry.
- Pečte pečivo pri teplote 180 ° C asi 25 – 30 minút, kým sa nezarumení a nevzdúchne.
Dobrú chuť!