Ak hľadáte vynikajúci recept na špagetovú cuketu s mletým mäsom, tu máte jednu možnosť:

Ingrediencie:

  • 2 veľké cukety
  • 500 g mletej hovädzej alebo bravčovej mašti
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 pohár paradajkového pretlaku (400 g)
  • 2 lyžice paradajkového protlaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • nastrúhaný syr na posypanie (napr. parmezán)

 

Vynikajúca špagetová cuketa s mletým mäsom

Postup:

  1. Cukety umyte a zbavte semien. Nakrájajte na tenké pásiky alebo použite špeciálny “cuketový špagetizač” na vytvorenie podobných špagiet.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  3. Pridajte mleté mäso a orestujte ho, až kým nie je úplne hnedé. Podľa chuti osolte a okoreňte čiernym korením.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, paradajkový protlak a oregano. Dobre premiešajte, a nechajte zmes pomaly variť asi 15-20 minút, aby sa chute prepojili.
  5. Nastrúhané cuketové špagety pridajte do panvice s mäsom a paradajkami a miešajte, a hlavne varíte na miernom plameni asi 5-7 minút, aby sa cuketové špagety zmäkli, ale stále boli pevné.
  6. Podávajte hneď po dovarívaní, posypané nastrúhaným syrom.

Tento recept je chutnou a zdravou alternatívou k tradíciám špagiet s mletým mäsom, ktorá poskytuje výhodu nízkeho obsahu sacharidov a pridáva zeleninu do jedla. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *