Tu je slovenský recept na zapekané huby:

Potrebné ingrediencie:

  • 500 g hubiek, nakrájaných na plátky
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 100 g strúhanku
  • 100 g syra, strúhaného (napr. Gruyère alebo Cheddar)
  • Čerstvá petržlenová vňať, nasekaná
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Zapekane huby

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 180°C.
  2. Na panvici rozohrejte maslo na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa stane cibuľa priehľadnou.
  3. Pridajte nakrájané huby a varíme, kým sa väčšina ich vody neodparí.
  4. Ochutnajte soľou a korením, a pridajte nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešajte.
  5. Presuňte huby do pekáča a rovnomerne ich rozložte.
  6. V miske zmiešajte strúhanku so strúhaným syrom. Túto zmes posypte nad huby v pekáči.
  7. Pečte vo vyhriatej rúre asi 15-20 minút, alebo kým sa syr neroztopí a nezísk

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *