Tu je recept na mleté bravčové mäso so špagetami:
Suroviny:
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 1 malá cibuľa, jemne posekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 400 g paradajkového pretlaku
- 2 polievkové lyžice paradajkového protlaku
- 1 čajová lyžička sušeného bazalku
- 1 čajová lyžička sušenej oregana
- soľ a čierne korenie na ochutenie
- 300 g špagiet
- parmezán na posypanie (voliteľné)
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Mleté bravčové mäso so špagetami
Postup:
- V hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety podľa návodu na obale. Keď sú al dente, scedíme ich a stranou.
- Na rozohriatej panvici orestujeme mleté bravčové mäso spolu s posekanou cibuľou a cesnakom. Mäso miešame, kým nie je úplne prepečené.
- Potom pridáme paradajkový pretlak a paradajkový protlak. Premiešame a necháme zmes pomaly variť asi 10 minút na miernom ohni.
- Pridáme sušené bylinky – bazalku a oregano. Ochutíme soľou a korením podľa chuti. Pokračujeme vo varení ďalších 5 minút.
- Podávame mleté bravčové mäso s paradajkovou omáčkou na uvarených špagetách. Na ozdobu môžeme použiť posekanú čerstvú petržlenovú vňať a obľúbený parmezán.
Dobrú chuť!