Máte záujem o recept na slovenské bezlepkové pizzové slimáky? Určite, tu je jednoduchý návod:
Potrebné ingrediencie:
- 2 šálky bezlepkovej múky (napríklad ryžovej, kukuričnej alebo cícerovej)
- 1 čajová lyžička sušeného droždia
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička cukru
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/2 šálky teplej vody
- 1/2 šálky bezlepkovej pizzovej omáčky
- 1/2 šálky nastrúhanej mozzarelly
- 1/4 šálky nasekanej čerstvej bazalky
- 1/4 šálky nakrájanej salámy (voliteľne)
Bezlepkové pizza slimáky
Postup prípravy:
- V miske dôkladne premiešajte múku, droždie, soľ a cukor.
- Pridajte olivový olej a postupne vylievanie teplej vody zmes poriadne premiešajte, až kým nedosiahnete hladké cesto.
- Premiestnite cesto na pomúčený povrch a hnetiete ho približne 5 minút, kým nebude pružné a elastické.
- Vráťte cesto do misky a zakryte ho doskou. Nechajte ho kysnúť asi hodinu, kým sa nezväčší na dvojnásobok.
- Keď cesto vykysne, vyvaľkajte ho na placku hrubú približne 1 cm.
- Pizzovú omáčku rovnomerne natrite na vyváľané cesto.
- Posypte cesto nakrájanou mozzarelou, bazalkou a salámou (ak sa rozhodnete použiť).
- Začnite cesto pevne zavinovať od jedného konca k druhému, aby ste vytvorili „slimáky“.
- Nakrájajte slimáky na kusy hrubé asi 3 cm.
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pripravte si plech s papierom na pečenie.
- Umiestnite slimáky na plech a pečte ich asi 15-20 minút, kým nebudú zlatisté.
- Nechajte ich chvíľu vychladnúť a potom si ich môžete podávať a užívať si!
Prajem dobrú chuť!
2) Bezlepkové pizza slimáky
Bezlepkové pizza slimáky predstavujú ideálny snack alebo prílohu na rôzne oslavy. Tento recept je nielen chutný, ale aj veľmi jednoduchý na prípravu. V ďalších častiach si prejdeme potrebné ingrediencie a postup, ako ich pripraviť doma.
Ingredienty potrebné na prípravu
Aby ste si mohli vychutnať našu verziu bezlepkových pizza slimákov, budete potrebovať tieto suroviny:
- 200 g bezlepkovej múky
- 1/2 šálky jogurtu
- 1/2 šálky nastrúhaného syra
- 50 ml olivového oleja
- 1 balenie prášku do pečiva
- 100 g paradajkovej omáčky
- 50 g salámy alebo šunky (podľa preferencie)
- soľ a korenie podľa chuti
Postup na prípravu bezlepkových pizza slimákov
Na začiatku si predohrejte rúru na 180 °C. V miske premiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva a soľ. Pridajte jogurt a olivový olej a všetko dôkladne premiešajte, aby sa vytvorilo hladké cesto. Ak je cesto príliš lepkavé, vmiešajte ešte trocha múky.
Na pripravené cesto naneste paradajkovú omáčku a posypte nastrúhaným syrom. Na vrch môžete poukladať kúsky salámy alebo šunky. Cesto opatrne zrolujte do podoby slimáka a narežte na rovnaké kusy.
Položte slimáky na plech s papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre približne 20 minút, alebo kým nebudú zlatisté. Po upečení nechajte jemne vychladnúť a podávajte ich teplé. Užite si tieto vynikajúce bezlepkové pizza slimáky s rodinou a priateľmi!
Skvelý recept! Určite vyskúšam tento víkend. Môj brat sa práve začal stravovať bezlepkovo a chcela by som ho potešiť nejakými dobrotami.
Bezlepkové pizza slimáky sú ideálnym snackom alebo prílohami na akúkoľvek oslavu. Tento recept je nielen chutný, ale aj jednoduchý na prípravu. V nasledujúcich odsekoch sa pozrieme na ingrediencie a postup, ako si ich pripraviť doma.
Skvelý recept, už som ho skúšal a boli fantastické!
Ďakujem za super inšpiráciu, vyskúšam tento recept už tento víkend!
Super recept, musím to vyskúšať.
Bezlepkové pizza slimáky sú ideálnym snackom alebo prílohami na akúkoľvek oslavu. Tento recept je nielen chutný, ale aj jednoduchý na prípravu.
Dobrý nápad pripraviť bezlepkové pizza slimáky ako jednoduchý a rýchly obed.