Bravčová krkovička s brusnicami

Nasleduje jednoduchý recept na bravčovú krkovičku s brusnicami:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 g brusníc
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • petržlenová vňať na ozdobu

 

Bravčová krkovička s brusnicami

Postup:

  1. Na sporáku si rozohrejte olej na strednom plameni vo veľkej panvici.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa cibuľa nestane zlatistou.
  3. Pridajte bravčovú krkovičku a pečte ju zo všetkých strán, kým nebude dobre prepečená.
  4. Pridajte brusnice a med. Prelejte všetko soľou a čiernym korením podľa chuti.
  5. Nechajte všetko spolu varovať na miernom plameni asi 10 minút, aby sa chute spojili a krkovička absorbovala príchuť brusníc a medu.
  6. Pred servírovaním ozdobte jedlo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tento chutný a jednoduchý recept vám poskytne kombináciu sladkej a slanej chuti. Bon appétit!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 200 g čerstvých alebo mrazených brusníc
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 100 ml červeného vína (možno nahradiť vývarom alebo jablkovou šťavou)
  • 1 lyžica medu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvý rozmarín alebo tymián (voliteľné)
  • Zemiaky alebo ryža ako príloha

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčovú krkovičku umyjeme a osušíme. Potom ju nakrájame na plátky hrubé asi 2-3 cm. Osolíme a okoreníme z oboch strán.

  2. Opekanie: Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme plátky krkovičky. Opékať ich začneme na strednom ohni, asi 5-7 minút z každej strany, až kým nie sú zlatohnedé. Potom ich vyberieme a dáme na tanier.

  3. Cibuľa a cesnak: Na tej istej panvici pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Opečieme ich, kým nezmäknú a nezačnú voňať (asi 2-3 minúty).

  4. Brusnice a víno: Do panvice pridáme brusnice, červené víno a med. Dobre premiešame a necháme variť asi 5 minút, kým sa brusnice trochu rozpadnú a vytvoria omáčku.

  5. Zborenie a dusenie: Plátky krkovičky vrátime naspäť do panvice. Pridáme niekoľko vetvičiek čerstvého rozmarínu alebo tymiánu, ak máme. Zakryjeme a dusíme na miernom ohni asi 15-20 minút, kým nie je mäso mäkké a dobre prepečené.

  6. Servírovanie: Bravčovú krkovičku servírujeme teplú, poliatú brusnicovou omáčkou. Ako prílohu môžeme podávať zemiaky (varené alebo pečené) alebo ryžu.

Tip:

Ak chcete, aby bola omáčka sladšia, môžete pridať viac medu alebo trošku cukru podľa chuti.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *