Ak hľadáte recept na bravčové pliecko s cestovinou, tu je jednoduchý návod:
Zložky:
- 4 kúsky bravčového pliecka
- 250 g cestoviny (napr. špagety alebo penne)
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na tenké pásiky
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké pásiky
- 1 paprika žltá, nakrájaná na tenké pásiky
- 1 ½ šálky paradajkového pretlaku
- 1 lyžička sušených byliniek (napr. oregano alebo bazalka)
- ½ šálky nízkotučného syra, nastrúhaného
Bravčové pliecko s cestovinou
Postup:
- V malom hrnci uvaríme cestovinu podľa návodu na obale. Po uvarení sceďte ju a dajte bokom.
- V panvici si zahrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu.
- Osolíme a okoreníme bravčové pliecko z oboch strán. Tip: Ak chcete intenzívnejšiu chuť, môžete pliecko predtým potrieť cesnakom.
- Položíme pliecko do panvice a opiekame ho z oboch strán, približne 4-5 minút na jednu stranu. Uistite sa, že je správne prepečené.
- Keď je pliecko hotové, odstránime ho z panvice a dáme bokom.
- Do tej istej panvice pridáme cibuľu a cesnak a restujeme ich, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
- Pridáme pásiky zelenej, červenej a žltej papriky a restujeme ich ďalších 5 minút, kým nebudú mäkké.
- Pridáme paradajkový pretlak a sušené bylinky a necháme omáčku povariť asi 10 minút, aby sa chute spojili.
- V panvici vložíme opäť pliecko a necháme ho znovu zohriať.
- Kým sa pliecko zohrieva, do omáčky pridáme uvarenú cestovinu a miešame, aby sa prerovnali chute.
- Hotovú bravčovú omáčku s cestovinou môžeme podávať posypanú nastrúhaným syrom a môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami.
Dúfam, že si tento recept užijete! Dobrú chuť!