Bravčové pliecko s cestovinou

Ak hľadáte recept na bravčové pliecko s cestovinou, tu je jednoduchý návod:

Zložky:

  • 4 kúsky bravčového pliecka
  • 250 g cestoviny (napr. špagety alebo penne)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na tenké pásiky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké pásiky
  • 1 paprika žltá, nakrájaná na tenké pásiky
  • 1 ½ šálky paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušených byliniek (napr. oregano alebo bazalka)
  • ½ šálky nízkotučného syra, nastrúhaného

 

Bravčové pliecko s cestovinou

Postup:

  1. V malom hrnci uvaríme cestovinu podľa návodu na obale. Po uvarení sceďte ju a dajte bokom.
  2. V panvici si zahrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu.
  3. Osolíme a okoreníme bravčové pliecko z oboch strán. Tip: Ak chcete intenzívnejšiu chuť, môžete pliecko predtým potrieť cesnakom.
  4. Položíme pliecko do panvice a opiekame ho z oboch strán, približne 4-5 minút na jednu stranu. Uistite sa, že je správne prepečené.
  5. Keď je pliecko hotové, odstránime ho z panvice a dáme bokom.
  6. Do tej istej panvice pridáme cibuľu a cesnak a restujeme ich, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  7. Pridáme pásiky zelenej, červenej a žltej papriky a restujeme ich ďalších 5 minút, kým nebudú mäkké.
  8. Pridáme paradajkový pretlak a sušené bylinky a necháme omáčku povariť asi 10 minút, aby sa chute spojili.
  9. V panvici vložíme opäť pliecko a necháme ho znovu zohriať.
  10. Kým sa pliecko zohrieva, do omáčky pridáme uvarenú cestovinu a miešame, aby sa prerovnali chute.
  11. Hotovú bravčovú omáčku s cestovinou môžeme podávať posypanú nastrúhaným syrom a môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami.

Dúfam, že si tento recept užijete! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *