Bezlepkové rezance so strúhankou

Samozrejme, tu máte recept na bezlepkové cestoviny so strúhankou v slovenskom jazyku:

Čo budete potrebovať:

  • 250 g bezlepkovej múky (napríklad kukuričná, ryžová alebo kokosová múka)
  • 2 vajcia
  • 1/4 šálky mlieka (prípadne náhrady mlieka, ako mandľové mlieko)
  • soľ podľa preferencie
  • bezlepkovú strúhanku (ktorú môžete zakúpiť alebo si pripraviť z vysušeného bezlepkového chleba)

 

Bezlepkové cestoviny so strúhankou

Postup prípravy:

  1. V miske zmiešajte bezlepkovú múku so soľou.
  2. V ďalšej miske rozšľahajte vajcia a potom pridajte mlieko. Dobre premiešajte a postupne zapracujte do mokrej zmesi múku.
  3. Vo veľkom hrnci priveďte osolenú vodu do varu. Opatrne vložte rezance do vriacej vody a varte ich podľa návodu na obale, čas varenia sa môže líšiť v závislosti od použitých surovín.
  4. Keď sú cestoviny uvarené, vyberte ich z vody a nechajte ich odkvapkať.
  5. Následne rezance jemne pokvapkajte olejom a obalte ich v bezlepkovej strúhanke.
  6. Podávajte ako hlavnú misku alebo ako prílohu k vašej obľúbenej omáčke.

Dúfam, že si tieto bezlepkové cestoviny so strúhankou naozaj vychutnáte! Vaše otázky sú vítané, radi na ne odpovieme.

 

Bezlepkové rezance so strúhankou - 2

2) Bezlepkové rezance so strúhankou

Na bezlepkové cestoviny:

  • 200 g bezlepkovej múky (napríklad pohánková, ryžová alebo z miešanej bezlepkovej múky)
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1-2 lyžice vody (podľa potreby)

Na strúhanku:

Tofu polievka

Tofu polievka

Čítať viac »

  • 100 g bezlepkového pečiva (napríklad bezlepkový chlieb alebo sušienky)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku (ďalšie podľa chuti)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať alebo bazalka na posypanie (doplňujúce, ak preferujete)

Postup:

  1. Príprava cestovín:

    • V miske zmiešajte bezlepkovú múku so soľou.
    • Pridajte vajcia a dôkladne premiešajte, kým nevznikne kompaktné cesto. Ak je cesto príliš suché a nezdá sa vám, pridajte trošku vody. Docielime tak aby bolo cesto čo najviac hladké.
    • Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho odpočívať približne 30 minút.
  2. Tvorba rezancov:

    • Po uplynutí doby odpočinku cesto vyváľajte na veľmi tenký plát (čím tenšie, tým lepšie).
    • Rezance nakrájajte na požadovanú šírku – môžete vytvoriť širšie rezance (tagliatelle) alebo tenšie (fettuccine).
    • Rezance môžete zavesiť, aby sa trochu vysušili, alebo ich ihneď uvariť.
  3. Varíme cestoviny:

    • V hrnci priveďte osolenú vodu do varu.
    • Vložte rezance do vriacej vody a varte ich 3-5 minút (podľa hrúbky rezancov), až budú al dente.
    • Potom ich sceďte a opláchnite studenou vodou, aby ste zastavili proces varenia.
  4. Príprava strúhanky:

    • Bezlepkové pečivo rozdrťte na jemnú strúhanku – použite mixér alebo ho rozdrťte v sáčku s pomocou valčeka.
    • Rozpálime panvicu, na ktorú sme pridali olivový olej. rozohrejte. Ak pridávate cesnak, dajte ho do panvice a nechajte krátko restovať, aby uvoľnil vôňu.
    • Pridajte strúhanku a pražte ju na strednej teplote, kým nezíska zlatohnedú farbu a chrumkavú konzistenciu. Ako komu chutí, tak nech si dá koreniny a soľ podľa vlastného gusta.
  5. Servírovanie:

    • Hotové cestoviny zmiešajte s chrumkavou strúhankou, môžete ich posypať aj čerstvou nasekanou bylinkou, ako je petržlenová vňať alebo bazalka.
    • Podávajte teplé ako hlavnú porciu alebo akúkoľvek prílohu.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *