Bravčová krkovička s kyslou kapustou 

Suroviny:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžica mletej papriky
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 200 ml vody
  • 2 lyžice oleja

 

Bravčová krkovička s kyslou kapustou 

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na drobné kúsky.
  3. Na panvici si rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  4. Pridajte mletú papriku a miešajte, aby sa uvoľnila jej vôňa.
  5. Pridajte bravčovú krkovičku a opečte z oboch strán, kým nezhnedne.
  6. Pridajte kyslú kapustu, bobkový list, soľ a mleté čierne korenie. Premiešajte.
  7. Zalejte vodou, zakryte vekom a nechajte dusiť na miernom ohni asi 60 minút, kým sa mäso nezmäkne.
  8. Občas premiešajte a pridajte vodu, ak je potrebné.
  9. Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, ako sú knedle, zemiaková kaša alebo chlebík.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 polievková lyžica paprika (sladká)
  • 1 čajová lyžička kmínu
  • 1 čajová lyžička čierneho korenia
  • Soľ podľa chuti
  • 250 ml vývaru (môže byť aj voda)
  • Bobkový list

Postup:

  1. Príprava surovín: Bravčovú krkovičku umyte a osušte. Nakrájajte ju na hrubšie plátky alebo kúsky. Cibuľu očistite a nakrájajte na drobno. Cesnak tiež očistite a nasekajte na plátky.

  2. Opekanie mäsa: Na panvici alebo v hrnci rozohrejte rastlinný olej. Pridajte nakrájanú krkovičku a opražte ju zo všetkých strán dozlatista. Potom ju vyberte a odložte na tanier.

  3. Smaženie cibule a cesnaku: Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a osmažte ju, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu. Pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte jednu minútu.

  4. Pridanie kapusty: Do hrnca pridajte kyslú kapustu a premiešajte. Orestujte ju s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.

  5. Kombinácia surovín: Potom vložte späť osmaženú krkovičku do hrnca. Pridajte papriku, kmín, čierne korenie, bobkový list, osolte podľa chuti a všetko dobre premiešajte.

  6. Dusenie: Zalejte mäsom a kapustou vývarom (alebo vodou) tak, aby bolo všetko ponorené. Priveďte k varu, potom znížte teplotu a zakryte pokrievkou. Dusíme asi 1,5 až 2 hodiny na miernom ohni, kým je mäso mäkké.

  7. Podávanie: Podávajte s čerstvým chlebom alebo knedľou. Môžete pridať aj zemiaky, ak máte radi.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *