Suroviny:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 500 g kyslej kapusty
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 bobkové listy
- 1 lyžica mletej papriky
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 200 ml vody
- 2 lyžice oleja
Bravčová krkovička s kyslou kapustou
Postup:
- Bravčovú krkovičku opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na drobné kúsky.
- Na panvici si rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
- Pridajte mletú papriku a miešajte, aby sa uvoľnila jej vôňa.
- Pridajte bravčovú krkovičku a opečte z oboch strán, kým nezhnedne.
- Pridajte kyslú kapustu, bobkový list, soľ a mleté čierne korenie. Premiešajte.
- Zalejte vodou, zakryte vekom a nechajte dusiť na miernom ohni asi 60 minút, kým sa mäso nezmäkne.
- Občas premiešajte a pridajte vodu, ak je potrebné.
- Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, ako sú knedle, zemiaková kaša alebo chlebík.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 500 g kyslej kapusty
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- 1 polievková lyžica paprika (sladká)
- 1 čajová lyžička kmínu
- 1 čajová lyžička čierneho korenia
- Soľ podľa chuti
- 250 ml vývaru (môže byť aj voda)
- Bobkový list
Postup:
-
Príprava surovín: Bravčovú krkovičku umyte a osušte. Nakrájajte ju na hrubšie plátky alebo kúsky. Cibuľu očistite a nakrájajte na drobno. Cesnak tiež očistite a nasekajte na plátky.
-
Opekanie mäsa: Na panvici alebo v hrnci rozohrejte rastlinný olej. Pridajte nakrájanú krkovičku a opražte ju zo všetkých strán dozlatista. Potom ju vyberte a odložte na tanier.
-
Smaženie cibule a cesnaku: Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a osmažte ju, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu. Pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte jednu minútu.
-
Pridanie kapusty: Do hrnca pridajte kyslú kapustu a premiešajte. Orestujte ju s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.
-
Kombinácia surovín: Potom vložte späť osmaženú krkovičku do hrnca. Pridajte papriku, kmín, čierne korenie, bobkový list, osolte podľa chuti a všetko dobre premiešajte.
-
Dusenie: Zalejte mäsom a kapustou vývarom (alebo vodou) tak, aby bolo všetko ponorené. Priveďte k varu, potom znížte teplotu a zakryte pokrievkou. Dusíme asi 1,5 až 2 hodiny na miernom ohni, kým je mäso mäkké.
-
Podávanie: Podávajte s čerstvým chlebom alebo knedľou. Môžete pridať aj zemiaky, ak máte radi.
Dobrú chuť!