Nasledujúci je recept na pečenú bravčovú krkovičku:

Suroviny:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica soľi
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sušenej rasce
  • 1 citrón (šťava a strúhaná kôra)
  • 500 ml vývaru (bravčový alebo zeleninový)

 

Pečená bravčová krkovička (fotorecept) 

Postup:

  1. Zahrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Bravčovú krkovičku dôkladne očistite od prípadných kostí a tuku.
  3. Cesnak nadrobno nasekajte a v miske zmiešajte s olivovým olejom, soľou, mletou paprikou, tymiánom, rascou, citrónovou šťavou a strúhanou kôrou.
  4. Zmiešanou marinádou potrite celú krkovičku, dôkladne masírujte, aby sa marináda dostala do mäsa.
  5. Krkovičku umiestnite do pekáča, pridajte vývar a zakryte pekáč. Ưvarí sa vlastnou šťavou a zostane jemne šťavnatá.
  6. Pečte v predhriatej rúre po dobu približne 2 – 2,5 hodín alebo kým nebude mäso jemne mäkké a opečené.
  7. Počas pečenia občas krkovičku polievajte šťavou z pekáča.
  8. Po upečení nechajte mäso ešte chvíľu oddychovať pred servírovaním, aby sa šťavy rovnomerne rozložili.
  9. Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad s opekanými zemiakovými hranolkami a zeleninovým šalátom.

Dúfam, že tento fotorecept vás inšpiruje a po vyskúšaní vám bude chutiť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *