Tento jednoduchý recept vám umožní pripraviť kuracie prsia jednoducho a chutne, balkánsky štýl. Tu je, ako na to:

Suroviny:

  • 2 kuracie prsia bez kostí a kože
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 pór, nakrájaný na kolieska
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica sušeného oregana
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

 

Kuracie prsia na balkánsky spôsob

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchnite a osušte kuchynským papierom.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a prsia opekajte z oboch strán do zlatista.
  3. Prsia vyberte z panvice a odložte bokom.
  4. Do tú istú panvicu pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich do zmäknutia.
  5. Pridajte papriky a pór a orestujte ich ešte asi 5 minút, kým sa zjemnia.
  6. Vráťte kuracie prsia do panvice a pridajte paradajkový pretlak, oregano, soľ a korenie. Dobre premiešajte všetky ingrediencie.
  7. Znížte teplotu a podľa hrúbky kuracích pŕs varte asi 15 – 20 minút, kým sa mäso dôkladne prevarí a dochutí.
  8. Podávajte s dusenou ryžou alebo opečeným chlebom.

Môžete si vychutnať toto jedlo s balkánskym šalátom a jogurtovou omáčkou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *