Tento jednoduchý recept vám umožní pripraviť kuracie prsia jednoducho a chutne, balkánsky štýl. Tu je, ako na to:
Suroviny:
- 2 kuracie prsia bez kostí a kože
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 pór, nakrájaný na kolieska
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica sušeného oregana
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Kuracie prsia na balkánsky spôsob
Postup:
- Kuracie prsia opláchnite a osušte kuchynským papierom.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a prsia opekajte z oboch strán do zlatista.
- Prsia vyberte z panvice a odložte bokom.
- Do tú istú panvicu pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich do zmäknutia.
- Pridajte papriky a pór a orestujte ich ešte asi 5 minút, kým sa zjemnia.
- Vráťte kuracie prsia do panvice a pridajte paradajkový pretlak, oregano, soľ a korenie. Dobre premiešajte všetky ingrediencie.
- Znížte teplotu a podľa hrúbky kuracích pŕs varte asi 15 – 20 minút, kým sa mäso dôkladne prevarí a dochutí.
- Podávajte s dusenou ryžou alebo opečeným chlebom.
Môžete si vychutnať toto jedlo s balkánskym šalátom a jogurtovou omáčkou. Dobrú chuť!