Bravčové karé na horčici s uhorkami

Môžete tento recept poznať pod pojmom znomensjé mäso. Alebo zahradičné bravčové mäso s uhorkami. Stále je to však poctivý kus kare, ktorý pripravíte doma poctivo a chutne. Jedlo je jednoduché a bude vám vážne chutiť. Nie je to nič zložité a skutočne chutné.

Bravčové karé na horčici s uhorkami

Bez žiadných okolkov sa pustime do varenia.

 

Gašparík – Znojemské mäso – recept

 

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového karé
  • 3 lyžice dijónskej horčice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 ml vývaru (zeleninový alebo bravčový)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušenej majoránky (voliteľne)
  • 200 g kyslých uhoriek
  • 1 lyžica jemného cukru (voliteľne)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava karé: Bravčové karé umyte a osušte papierovými utierkami. Následne ho nakrájajte na plátky hrubé približne 2 cm. Plátky osoľte a okoreňte.
  2. Marinovanie: V miske zmiešajte horčicu, olivový olej, sušenú majoránku (ak používate), soľ a čierne korenie. Každý plátok karé dôkladne potrite touto marinádou a nechajte odstáť aspoň 30 minút, ideálne v chladničke.
  3. Smaženie cibule a cesnaku: Na panvici s trochou oleja osmažte nakrájanú cibuľu do zlata. Pridajte nasekaný cesnak a smažte ďalšie 2 minúty, kým nezavanie.
  4. Smaženie karé: Na panvicu pridajte plátky karé a opečte ich z oboch strán do zlatista, približne 4-5 minút na každej strane.
  5. Základná omáčka: Po opečení karé pridajte do panvice vývar a privedte k varu. Znížte teplotu a varte asi 10 minút, kým sa omáčka nezredukuje a nevydá lahodnú chuť.
  6. Pridanie uhoriek: Kyslé uhorky nakrájajte na kolieska a pridajte ich do omáčky. Ak je potrebné, pridajte aj lyžicu cukru, aby sa vyvážila kyslosť. Varíme ešte 5 minút.
  7. Servírovanie: Bravčové karé na horčici servírujte na tanieroch, prelejte omáčkou s uhorkami a ozdobte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Tipy:

  • Podávajte s knedľou, zemiakmi alebo ryžou.
  • Môžete pridať aj iné zeleninové prílohy, ako sú dusené mrkvy alebo brokolica.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového karé
  • 3 lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 uhorky (kyslé alebo nakladané)
  • 200 ml vývaru (môže byť aj kurací alebo zeleninový)
  • Soľ, čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • Nasekaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava mäsa: Bravčové karé umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Potom ho nakrájame na plátky hrubé asi 2-3 cm. Osoľte a okoreňte zo všetkých strán.
  2. Marinovanie: V miske zmiešajte dijonskú horčicu a olivový olej. Plátky karé dôkladne natrite touto zmesou a nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne však cez noc v chladničke.
  3. Smaženie mäsa: Na panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne. Potom pridajte marinované plátky karé a opražte ich z oboch strán dozlatista.
  4. Dusenie: Keď sú plátky karé zlatisté, pridajte vývar a sušený tymián. Prikryte pokrievkou a nechajte dusiť na strednej teplote približne 20-30 minút, kým mäso nezmäkne. Počas dusenia občas skontrolujte, či je potrebné pridať trošku vody.
  5. Príprava uhorky: Kyslé alebo nakladané uhorky nakrájajte na tenké plátky a pridajte ich do panvice na posledné 5 minút dusenia, aby sa jemne zahreli.
  6. Servírovanie: Bravčové karé podávajte na tanieri, preliate vývarom a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Vedľa môžete vložiť nakrájané uhorky ako prílohu.

Tipy:

  • Tento recept môžete podávať s prílohou ako zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý chlieb.
  • Ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete pridať aj trošku chilli alebo kajenského korenia do marinády.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kocúrik123 píše:

    Tento recept na bravčové karé je skvelý! Nikdy som si nemyslel, že varenie môže byť také jednoduché a zábavné. Chystám sa to vyskúšať cez víkend. Určite sa s rodinou podelíme o zážitky. Ďakujem za inšpiráciu!

  2. JankaM píše:

    Wow, tento recept vyzerá veľmi chutne! Milujem bravčové mäso a kombinácia s horčicou a uhorkami ma naozaj zaujala. Už sa neviem dočkať, keď to pripravím pre svojich priateľov. Dúfam, že im to bude chutiť rovnako ako mne!

  3. PeťoKuchár píše:

    Som úplný začiatočník vo varení, ale tento recept je tak jasný a jednoduchý! Mám rád, keď sú pokyny presné a bez zbytočných komplikácií. Počas varenia sa cítim ako profesionál. Teším sa na výsledok, určite to vyskúšam už zajtra!

  4. ZelenýPetržlen píše:

    Tento recept vyzerá naozaj lákavo! Kombinácia surovín je veľmi zaujímavá a som si istý, že výsledok bude fantastický. Plánujem ho urobiť na rodinnú oslavu. Ďakujem za tipy a dobrú chuť prajem všetkým kuchárom!

  5. RýchlyDžus píše:

    Nedávno som objavil váš blog a toto jedlo ma okamžite upútalo! Rád varím pre svoju rodinu a toto karé určite skvele zapadne do našich večerí. Pripravím ho s knedľou a teším sa na ich reakcie!

  6. MačkaLáska píše:

    Tento recept mi veľmi pripomína detstvo! Mama vždy robila niečo podobné a ja som to miloval. Určite vyskúšam vašu verziu s uhorkami, verím, že aj takto to bude fantastické. Ďakujem za pripomenutie týchto krásnych chvíľ!

  7. BublinkovýSvet píše:

    Perfektný recept na víkendový obed! Máte pravdu, nie je nič lepšie ako domáce jedlo plné chuti. Som nadšený z toho, aké jednoduché je pripraviť toto bravčové karé s horčicou – už teraz cítim tú vôňu v kuchyni!

  8. ChutnýMňamMňam píše:

    … Ahojte všetci! Tento recept ma hneď zaujal svojou jednoduchosťou a lahodnosťou. Môj manžel miluje bravčové mäso, takže mu určite spravím radosť týmto jedlom. Verím, že nám bude chutiť rovnako dobre ako vyzerá.

  9. _VarenieSrdcom_ píše:

    … Ďakujem za tento úžasný recept! Práve som ho vyskúšal dnes večer a bol skvelý! Cibuľa bola úžasne karamelizovaná a kombinácia so slanými uhorkami bola perfektná voľba. Určite ho pridám medzi moje obľúbené jedlá!

  10. #JedloNaZabavu# píše:

    … Tento článok ma veľmi potešil! Mám rád jednoduché recepty so skvelými výsledkami. Pripravím toto jedlo pre svoju návštevu budúci týždeň; myslím si, že budú nadšení! Ešte raz ďakujem za inšpiráciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *