Môžete tento recept poznať pod pojmom znomensjé mäso. Alebo zahradičné bravčové mäso s uhorkami. Stále je to však poctivý kus kare, ktorý pripravíte doma poctivo a chutne. Jedlo je jednoduché a bude vám vážne chutiť. Nie je to nič zložité a skutočne chutné.
Bravčové karé na horčici s uhorkami
Bez žiadných okolkov sa pustime do varenia.
Ingrediencie:
- 500 g bravčového karé
- 3 lyžice dijónskej horčice
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml vývaru (zeleninový alebo bravčový)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušenej majoránky (voliteľne)
- 200 g kyslých uhoriek
- 1 lyžica jemného cukru (voliteľne)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Príprava karé: Bravčové karé umyte a osušte papierovými utierkami. Následne ho nakrájajte na plátky hrubé približne 2 cm. Plátky osoľte a okoreňte.
- Marinovanie: V miske zmiešajte horčicu, olivový olej, sušenú majoránku (ak používate), soľ a čierne korenie. Každý plátok karé dôkladne potrite touto marinádou a nechajte odstáť aspoň 30 minút, ideálne v chladničke.
- Smaženie cibule a cesnaku: Na panvici s trochou oleja osmažte nakrájanú cibuľu do zlata. Pridajte nasekaný cesnak a smažte ďalšie 2 minúty, kým nezavanie.
- Smaženie karé: Na panvicu pridajte plátky karé a opečte ich z oboch strán do zlatista, približne 4-5 minút na každej strane.
- Základná omáčka: Po opečení karé pridajte do panvice vývar a privedte k varu. Znížte teplotu a varte asi 10 minút, kým sa omáčka nezredukuje a nevydá lahodnú chuť.
- Pridanie uhoriek: Kyslé uhorky nakrájajte na kolieska a pridajte ich do omáčky. Ak je potrebné, pridajte aj lyžicu cukru, aby sa vyvážila kyslosť. Varíme ešte 5 minút.
- Servírovanie: Bravčové karé na horčici servírujte na tanieroch, prelejte omáčkou s uhorkami a ozdobte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tipy:
- Podávajte s knedľou, zemiakmi alebo ryžou.
- Môžete pridať aj iné zeleninové prílohy, ako sú dusené mrkvy alebo brokolica.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčového karé
- 3 lyžice dijonskej horčice
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 uhorky (kyslé alebo nakladané)
- 200 ml vývaru (môže byť aj kurací alebo zeleninový)
- Soľ, čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- Nasekaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Príprava mäsa: Bravčové karé umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Potom ho nakrájame na plátky hrubé asi 2-3 cm. Osoľte a okoreňte zo všetkých strán.
- Marinovanie: V miske zmiešajte dijonskú horčicu a olivový olej. Plátky karé dôkladne natrite touto zmesou a nechajte marinovať aspoň 30 minút, ideálne však cez noc v chladničke.
- Smaženie mäsa: Na panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne. Potom pridajte marinované plátky karé a opražte ich z oboch strán dozlatista.
- Dusenie: Keď sú plátky karé zlatisté, pridajte vývar a sušený tymián. Prikryte pokrievkou a nechajte dusiť na strednej teplote približne 20-30 minút, kým mäso nezmäkne. Počas dusenia občas skontrolujte, či je potrebné pridať trošku vody.
- Príprava uhorky: Kyslé alebo nakladané uhorky nakrájajte na tenké plátky a pridajte ich do panvice na posledné 5 minút dusenia, aby sa jemne zahreli.
- Servírovanie: Bravčové karé podávajte na tanieri, preliate vývarom a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Vedľa môžete vložiť nakrájané uhorky ako prílohu.
Tipy:
- Tento recept môžete podávať s prílohou ako zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý chlieb.
- Ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete pridať aj trošku chilli alebo kajenského korenia do marinády.
Dobrú chuť!
Tento recept na bravčové karé je skvelý! Nikdy som si nemyslel, že varenie môže byť také jednoduché a zábavné. Chystám sa to vyskúšať cez víkend. Určite sa s rodinou podelíme o zážitky. Ďakujem za inšpiráciu!
Wow, tento recept vyzerá veľmi chutne! Milujem bravčové mäso a kombinácia s horčicou a uhorkami ma naozaj zaujala. Už sa neviem dočkať, keď to pripravím pre svojich priateľov. Dúfam, že im to bude chutiť rovnako ako mne!
Som úplný začiatočník vo varení, ale tento recept je tak jasný a jednoduchý! Mám rád, keď sú pokyny presné a bez zbytočných komplikácií. Počas varenia sa cítim ako profesionál. Teším sa na výsledok, určite to vyskúšam už zajtra!
Tento recept vyzerá naozaj lákavo! Kombinácia surovín je veľmi zaujímavá a som si istý, že výsledok bude fantastický. Plánujem ho urobiť na rodinnú oslavu. Ďakujem za tipy a dobrú chuť prajem všetkým kuchárom!
Nedávno som objavil váš blog a toto jedlo ma okamžite upútalo! Rád varím pre svoju rodinu a toto karé určite skvele zapadne do našich večerí. Pripravím ho s knedľou a teším sa na ich reakcie!
Tento recept mi veľmi pripomína detstvo! Mama vždy robila niečo podobné a ja som to miloval. Určite vyskúšam vašu verziu s uhorkami, verím, že aj takto to bude fantastické. Ďakujem za pripomenutie týchto krásnych chvíľ!
Perfektný recept na víkendový obed! Máte pravdu, nie je nič lepšie ako domáce jedlo plné chuti. Som nadšený z toho, aké jednoduché je pripraviť toto bravčové karé s horčicou – už teraz cítim tú vôňu v kuchyni!
… Ahojte všetci! Tento recept ma hneď zaujal svojou jednoduchosťou a lahodnosťou. Môj manžel miluje bravčové mäso, takže mu určite spravím radosť týmto jedlom. Verím, že nám bude chutiť rovnako dobre ako vyzerá.
… Ďakujem za tento úžasný recept! Práve som ho vyskúšal dnes večer a bol skvelý! Cibuľa bola úžasne karamelizovaná a kombinácia so slanými uhorkami bola perfektná voľba. Určite ho pridám medzi moje obľúbené jedlá!
… Tento článok ma veľmi potešil! Mám rád jednoduché recepty so skvelými výsledkami. Pripravím toto jedlo pre svoju návštevu budúci týždeň; myslím si, že budú nadšení! Ešte raz ďakujem za inšpiráciu.