Určite! Tu sú dva ďalšie recepty na bravčové rebierka na paprike:

Suroviny:

  • 500 g bravčových rebierok
  • 2 cibule, nakrájané na pása
  • 2 červené papriky, nakrájané na pása
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 200 ml paradajkového pretlaku
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • kôpor na ozdobenie

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte na ňom nakrájanú cibuľu, papriky a cesnak, kým sa nezmäknú.
  2. Do cibuľovej zmesi pridajte mletú sladkú papriku a premiešajte.
  3. Pridajte bravčové rebierka a opečte ich z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, hovädzí vývar, soľ, korenie a sušený oregano. Zakryte hrniec a duste na miernom ohni asi 1,5 až 2 hodiny, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kostí.
  5. Pred podávaním posypte jedlom čerstvým kôprom a podávajte s prílohou podľa vlastnej preferencie.

2) Bravčové rebierka na paprike

Suroviny:

  • 500 g bravčových rebierok
  • 2 veľké cibule, nakrájané na pása
  • 1 paprika (akákoľvek farba), nakrájaná na kúsky
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 200 ml paradajkového pretlaku
  • 250 ml vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
  • 1 červená chili paprička, jemné nasekaná (voliteľné)
  • petržlen alebo kôpor na ozdobenie

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte olivový olej a opečte na ňom nakrájanú cibuľu, papriku a cesnak, kým sa nezmäknú.
  2. Pridajte sladkú papriku a premiešajte.
  3. Pridajte bravčové rebierka a opečte ich z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, vývar, soľ, korenie a chili papričku (ak používate). Zakryte hrniec a duste na miernom ohni asi 1,5 až 2 hodiny, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kostí.
  5. Pred podávaním posypte jedlom nasekaným petržlenom alebo kôprom a podávajte s prílohou podľa vlastnej preferencie.

Dúfam, že tieto recepty vám pomôžu pri príprave chutných bravčových rebierok na paprike. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *