Určite! Tu sú dva rôzne recepty na bravčové rebierko na rasci:
Recept 1: Grilované bravčové rebierko na rasci
Suroviny:
-
4 kúsky bravčového rebierka
- 2 lyžice rasci
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- V miske si vytvorte marinádu zmiešaním rasci, olivového oleja, soli a čierneho korenia.
- Natrite marinádou rebierka zo všetkých strán a nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu, ideálne však cez noc.
- Predhrejte gril na strednú teplotu.
- Položte rebierka na vyhriaty gril a grilujte ich asi 5-6 minút z každej strany, alebo kým nie sú dobre prepečené a šťavnaté.
- Nechajte mäso ešte chvíľu odležať pred servírovaním, aby sa šťavy rovnomerne rozpustili.
Recept 2: Pečené bravčové rebierko na rasci v rúre
Suroviny:
- 4 kúsky bravčového rebierka
- 2 lyžice rasci
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 šalotka, jemne nakrájaná
- 1 pohár červeného vína
- 2 poháre hovädzieho vývaru
Postup:
- Zahrejte si rúru na 180 stupňov C.
- V pane vyhrejte olivový olej na strednom ohni a pridajte cesnak a šalotku. Smažte ich dozlatova.
- Zmiešajte rascu so soľou a korením. Natrite bravčové rebierka s touto zmesou zo všetkých strán.
- Pridajte rebierka do panvice a opečte ich z oboch strán, aby sa vytvorila krásna kôrka.
- Keď sú rebierka opečené, premiestnite ich do pekáča a nalejte na ne červené víno a hovädzí vývar.
- Zakryte pekáč a pečte v rúre asi 1 až 1,5 hodiny, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
- Po upečení nechajte mäso chvíľu oddýchnuť, aby sa sáčilo.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu (napr. zemiaková kaša alebo dusená zelenina).
Dúfam, že si tieto recepty vyskúšate a budú ti chutiť!
Recepty sú super! Grilované rebierka na rasci sú mojou obľúbenou letnou pochúťkou. Už sa teším, ako ich pripravím pre rodinu na záhrade. Vďaka za inšpiráciu, určite to vyskúšam!
Pečené rebierka v rúre vyzerajú fantasticky! Vždy hľadám nové recepty a tento sa mi veľmi páči. Určite si ho zapíšem a prídem s priateľmi na večeru. Mňam!
Ďakujem za úžasné recepty! Milujem bravčové rebierka a rascu, takže tieto kombinácie sú ideálne. Nechám si marinovať rebierka cez noc a potom ich grilujem. Už sa neviem dočkať chuti!
Obidva recepty znejú skvele! Rád varím a experimentujem s rôznymi chuťami. Pečené rebierka s červeným vínom musia byť neuveriteľne chutné. Určite to vyskúšam, ďakujem za tipy!
Wow, grilované rebierka na rasci! To je presne to, čo chcem vyskúšať na víkendovom barbecue s priateľmi. Ďakujem za skvelý recept, už teraz sa teším na tú chuť šťavnatého mäsa.
‚Pečené bravčové rebierko‘ znie tak lákavo! Hľadám nový recept na rodinnú večeru a toto by mohlo byť presne ono. Dúfam, že sa podarí rovnako dobre ako vyzerá!
‚Rascu milujem!‘ Tieto recepty ma nadchli! Grilovanie aj pečenie sú skvelé možnosti pre chutný obed alebo večeru. Teším sa, že si ich vyskúšam doma, určite budem mať úspech!
‚Super nápady!‘ Oba recepty sú veľmi lákavé a ľahko pripravené! Rád varím pre svoju rodinu a myslím, že im tieto jedlá určite zasiahnu do chuti. Ďakujem za skvelé tipy!
‚Recepty sú fantastické!‘ Milujem experimentovať v kuchyni a rascu používam často. Určite skúsim grilované aj pečené varianty týchto rebierok už tento víkend!
‚Úžasné kombinácie!‘ Vždy som hľadala niečo nové na prípravu bravčových rebierok. Znie to jednoducho a chutne; neviem sa dočkať výsledku po upečení alebo ugrilovaní.