Bruselská bageta recept

Na prípravu Bruselskej bagety budete potrebovať:

– 1 francúzsku bagetu
– 100 g nastrúhaného ementálu
– 100 g šunky
– 100 g salámy
– 1 paradajku
– 1 žĺtok
– soľ, čierne korenie, olej

 

Recept na Bruselskú bagetu

Postup:

Domáca bravčová pečeň pána premiéra

Domáca bravčová pečeň pána premiéra

Čítať viac »

1. Bagetu rozkrojte napoly a položte ju na plech s papierom na pečenie.
2. V miske skombinujte nastrúhaný ementál, nakrájanú šunku a salámu. Doplnte o nakrájanú paradajku a dobre premiešajte.
3. Naplňte bagetu pripravenou zmesou a postup zopakujte aj pre druhú polovicu.
4. Obalíte každú časť bagety do alobalu a vložte piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov asi na 15 minút.
5. Následne odstráňte alobal a potrite bagetu žĺtkom zmiešaným s trochou oleja.
6. Vráťte ju späť do rúry a pečte ešte približne 5 minút, kým bageta nezíska zlatohnedú farbu.
7. Podávajte teplé, môžete ich kombinovať s obľúbeným dresingom.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *