Bryndzové pirohy so slaninou

Užite si tradičné bryndzové pirohy so slaninou. Chuťová explozia slovenskej kuchyne na vášom tanieri. Nie je nič lepšie ako ich mať každý deň.

Ingrediencie:

Pre cesto:

  • 500 g zemiakov
  • 200 – 250 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • Soľ

Pre náplň:

  • 250 g bryndze
  • 100 g slaniny, nakrájanej na malé kúsky
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Na posypanie:

  • Opražená slanina a cibuľa

Bryndzové pirohy so slaninou

  1. Pripravte cesto podľa receptu na halušky vyššie.
  2. Pripravte náplň:
    • Bryndzu nastrúhajte alebo rozmixujte na hladkú pastu.
    • Orestujte nakrájanú slaninu na panvici, až kým nezískate krehkú slaninu. Pridajte nasekanú cibuľu a orestujte dozlatista.
    • Pridajte restovanú slaninu a cibuľu k nastrúhanej bryndze. Dochutite soľou a čiernym korením podľa chuti.
  3. Rozvaľkajte cesto na pomúčenej doske na tenký plát. Vyrezávajte kruhy (približne 8 cm v priemere) z cesta.
  4. Na každý kruh položte trochu bryndzovej náplne. Zatvorte kruh, aby ste vytvorili polmesiac. Okraje dobre zatlačte, aby sa náplň neprepichla.
  5. Pirohy varte vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich nechajte variť ešte asi 2-3 minúty, kým nebudú mäkké.
  6. Vyberajte pirohy z vody dierkovanou naberačkou a dajte ich na taniere.
  7. Na opraženej panvici opražte zvyšnú slaninu a nasekanú cibuľu a použite ich na posypanie pirohov.

Tieto “Bryndzové pirohy s slaninkou” sú skvelým príkladom tradičného slovenského jedla, ktoré kombinuje výbornú bryndzovú náplň so slaninou, a vytvára tak chutné a sýte jedlo.

 

2)

Bryndzové pirohy so slaninou sú jedným z najpopulárnejších jedál v slovenskej kuchyni. Túto chutnú kombináciu ocenia nielen milovníci bryndze, ale aj všetci, ktorí si radi pochutnajú na tradičných domácich jedlách. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme recept, pri ktorom budú výsledkom lahodné pirohy so slaninkou, ktoré si zamilujete.

Ingrediencie na bryndzové pirohy

Na prípravu bryndzových pirohov s slaninou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 200 ml vody
  • 300 g bryndze
  • 150 g údenej slaniny
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 lyžica masla
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy

Najskôr si pripravíme cesto. Vo veľkej mise zmiešame hladkú múku so štipkou soli a pridáme vodu. Dôkladne premiešame, kým nezískame homogénnu masu. Cesto necháme odpočívať približne 30 minút.

Medzitým očistíme a nakrájame cibuľu a slaninu. Na panvici rozpustíme maslo a osmažíme na ňom cibuľu do zlatista. Potom pridáme slaninu a necháme ju opiecť, až bude chrumkavá.

Keď je cesto pripravené, vyvaľkáme ich na tenké pláty. Z plátov vykrájame malé krúžky, na každý z nich dáme lyžicu bryndze a malé množstvo slaninovej zmesi. Pirohy pevne uzavrieme.

Pirohy varíme vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Doba varenia zvyčajne trvá 3–5 minút. Servírujeme ich s ďalšou slaninou a cibuľou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *