Bryndzové slimáky z lístkového pečiva
Ingrediencie:
- 500 g lístkového pečiva
- 200 g bryndze
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g slaniny
- 2 lyžice oleja
- Soľ a korenie podľa vašich preferencií
- Mletá paprika na dochutenie
- Petržlen na dekoráciu
Bryndzové slimáky z lístkového pečiva
Príprava:
- Najskôr si nastavte rúru na teplotu 180 °C.
- Cibuľu a cesnak nasekajte na drobno, slaninu nakrájajte na malé kocôčky a bryndzu dobre rozpučte vidličkou.
- Na panvici zohrejte olej a opražte cibuľu, cesnak a slaninu tak, aby zozlátili.
- Keď vytiahnete lístkové cesto z chladničky, opatrne ho rozbaľte a položte na pracovnú dosku.
- Na cesto rovnomerne rozotrite osmaženú zmes a bryndzu.
- Navinete cesto do valca (nie príliš pevne) a nakrájajte na kusy hrubé asi 1,5 cm.
- Kusky uložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre približne 20 minút, až kým nie sú zlatohnedé.
- Pred servírovaním môžete slimáky posypať čerstvým petržlenom na ozdobu.
Prajem dobrú chuť!