Bryndzové slimáky z lístkového cesta

Bryndzové slimáky z lístkového pečiva

Ingrediencie:

  • 500 g lístkového pečiva
  • 200 g bryndze
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g slaniny
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa vašich preferencií
  • Mletá paprika na dochutenie
  • Petržlen na dekoráciu

 

Bryndzové slimáky z lístkového pečiva

Príprava:

Slané placky – recept

Slané placky – recept

Čítať viac »

  1. Najskôr si nastavte rúru na teplotu 180 °C.
  2. Cibuľu a cesnak nasekajte na drobno, slaninu nakrájajte na malé kocôčky a bryndzu dobre rozpučte vidličkou.
  3. Na panvici zohrejte olej a opražte cibuľu, cesnak a slaninu tak, aby zozlátili.
  4. Keď vytiahnete lístkové cesto z chladničky, opatrne ho rozbaľte a položte na pracovnú dosku.
  5. Na cesto rovnomerne rozotrite osmaženú zmes a bryndzu.
  6. Navinete cesto do valca (nie príliš pevne) a nakrájajte na kusy hrubé asi 1,5 cm.
  7. Kusky uložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre približne 20 minút, až kým nie sú zlatohnedé.
  8. Pred servírovaním môžete slimáky posypať čerstvým petržlenom na ozdobu.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. KuchynskyMajster píše:

    Tento recept na bryndzové slimáky vyzerá skvele! Milujem, keď sú jedlá jednoduché a chutné. Lístkové cesto a bryndza sú perfektnou kombináciou. Určite vyskúšam a pozvem aj priateľov na ochutnávku!

  2. Slniecko123 píše:

    Wow, bryndzové slimáky z lístkového cesta! To znie fantasticky! Rád varím pre rodinu a toto je ideálny recept na víkend. Vďaka za tip, určite sa s nimi pochválim na sociálnych sieťach!

  3. CukrikovaPani píše:

    Tento recept ma úplne dostal! Bryndza a slanina sú môj obľúbený mix. Neviem sa dočkať, kedy ich vyskúšam piecť. Môžem si predstaviť tú úžasnú vôňu v kuchyni! Ďakujem za inšpiráciu.

  4. Futbalista88 píše:

    Bryndzové slimáky vyzerajú super chutne! Znie to veľmi jednoduché a rýchle na prípravu. Už sa teším, ako si ich pripravím so svojou rodinou pri telke. Veľká vďaka za tento skvelý recept!

  5. ZabavnyKocur píše:

    Ten recept je úplne úžasný! Lístkové cesto milujem a s bryndzou to musí byť bomba chuti. Určite to skúsim pripraviť aj ako predjedlo na rodinné oslavy. Teším sa na reakcie všetkých!

  6. MalinovySen píše:

    Juj, tieto slimáky vyzerajú rozprávkovo! Nemôžem uveriť, ako jednoduché je to pripraviť. Musím ich určite vyskúšať, možno aj pridám nejaké svoje ingrediencie. Ďakujem za super návod!

  7. Hravik12 píše:

    ‚Bryndzové slimáky‘ znie ako niečo, čo by som mohol zjesť každý deň! Sú krásne a určite budú chutiť famózne. Rád varím pre svojich priateľov, takže tento recept im isto ukážem.

  8. _KreativnyVarenie_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ – presne to si poviem po tom, čo tieto slimáky urobím! Bryndza je úžasná surovina a s týmto cestom to bude dokonalý pokrm k večeri s priateľmi.

  9. _LaskavyKuchar_ píše:

    ‚Bryndzové slimáky‘ sú skvelý nápad na občerstvenie pri filme alebo party. Tento recept je fakt ľahký a rýchly, takže ho určite odporučím všetkým svojim kamarátom!

  10. _ZlatySlon_ píše:

    ‚Mmm…chutné!‘ Toto vyzerá ako výborný recept! Milujem kombináciu bryndze so slaninou. Hneď si ho pridávam do zoznamu vecí, ktoré musím vyskúšať už tento víkend.