pridajte si odloženú cestovinovú vodu, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
- Hotové cestoviny umiestnite na taniere a posypte strúhaným parmezánom, ak máte. Môžete ozdobiť aj čerstvou petržlenovou vňaťou pre lepší vzhľad a chuť.
Prajem dobrú chuť!pridajte trochu odloženého vývaru z cestovín.
- Cestoviny servírujte horúce, posypané nastrúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou, ak máte chuť.
Dobrú chuť!
3) Cestoviny so šunkou a kukuricou
Cestoviny so šunkou a kukuricou
Ingrediencie:
- 250 g cestovín (napríklad penne alebo fusilli)
- 150 g šunky (môžete taktiež zvoliť trhané kuracie či morčacie mäso)
- 1 konzerva kukurice (približne 300 g)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 100 g nastrúhaného syra (napríklad eidam alebo mozzarella)
- Olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (voliteľné)
Postup:
- Príprava cestovín:
- Vo veľkom hrnci priveďte vodu k varu a pridajte soľ. Po tom, čo voda začne vrieť, vložte cestoviny a varte ich podľa pokynov na obale, kým dosiahnu al dente. Následne ich sceďte, ale odložte si trošku vody z varenia.
- Príprava omáčky:
- Na panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a restujte, kým nezmäkne.
- Následne pridajte prelisovaný cesnak a krátko ho opražte ešte asi 1 minútu, aby sa uvoľnila jeho aróma.
- Pridanie šunky a kukurice:
- K cibuľke a cesnaku pridajte prichystanú šunku a opražte ju, až kým nezíska zlatistý nádych. Potom pridajte kukuricu aj s nálevom. Nasledujte proprietárne a nechajte všetko variť približne 3 minúty.
- Príprava omáčky:
- Do panvice nalejte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny prepojili. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti. Ak je omáčka príliš hustá, prípadne môžete pridať trochu vody z pripravených cestovín.
- Prepojenie cestovín s omáčkou:
- Do panvice so smotanovou omáčkou pridajte uvarené cestoviny a dôkladne zamiešajte, aby sa cestoviny obalili v omáčke. Ak je to potrebné, dochuťte soľou a korením.
- Podávanie:
- Na záver odporúčame posypať cestoviny nastrúhaným syrom a nechať ich na panvici ešte 2-3 minúty, aby sa syr roztopil.
- Servírujte horúce, dekorované nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
4) Cestoviny so šunkou iným spôsobom
Cestoviny so šunkou inak
Ingrediencie:
– 300 g cestovín
– 200 g šunky
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 400 g nasekaných paradajok
– soľ, korenie, čerstvá bazalka
Postup:
1. Na veľkej panvici zohrejte olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.
2. Pridajte nasekanú šunku a za stáleho miešania ju opražte.
3. Potom pridajte nasekané paradajky a nechajte to podusiť asi 10 minút.
4. Varíme cestoviny v osolenej vode podľa pokynov na obale, následne ich sceďte.
5. Zmiešajte cestoviny s omáčkou zo šunky a paradajok a dochuťte soľou, korením a čerstvou bazalkou.
6. Servírujte horúce a podľa chuti môžete posypať nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!