pridajte si odloženú cestovinovú vodu, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.
- Hotové cestoviny umiestnite na taniere a posypte strúhaným parmezánom, ak máte. Môžete ozdobiť aj čerstvou petržlenovou vňaťou pre lepší vzhľad a chuť.
Prajem dobrú chuť!pridajte trochu odloženého vývaru z cestovín.
- Cestoviny servírujte horúce, posypané nastrúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou, ak máte chuť.
Dobrú chuť!
3) Cestoviny so šunkou a kukuricou
Cestoviny so šunkou a kukuricou
Ingrediencie:
- 250 g cestovín (napríklad penne alebo fusilli)
- 150 g šunky (môžete taktiež zvoliť trhané kuracie či morčacie mäso)
- 1 konzerva kukurice (približne 300 g)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 100 g nastrúhaného syra (napríklad eidam alebo mozzarella)
- Olivový olej
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu (voliteľné)
Postup:
- Príprava cestovín:
- Vo veľkom hrnci priveďte vodu k varu a pridajte soľ. Po tom, čo voda začne vrieť, vložte cestoviny a varte ich podľa pokynov na obale, kým dosiahnu al dente. Následne ich sceďte, ale odložte si trošku vody z varenia.
- Príprava omáčky:
- Na panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokú teplotu. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a restujte, kým nezmäkne.
- Následne pridajte prelisovaný cesnak a krátko ho opražte ešte asi 1 minútu, aby sa uvoľnila jeho aróma.
- Pridanie šunky a kukurice:
- K cibuľke a cesnaku pridajte prichystanú šunku a opražte ju, až kým nezíska zlatistý nádych. Potom pridajte kukuricu aj s nálevom. Nasledujte proprietárne a nechajte všetko variť približne 3 minúty.
- Príprava omáčky:
- Do panvice nalejte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny prepojili. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti. Ak je omáčka príliš hustá, prípadne môžete pridať trochu vody z pripravených cestovín.
- Prepojenie cestovín s omáčkou:
- Do panvice so smotanovou omáčkou pridajte uvarené cestoviny a dôkladne zamiešajte, aby sa cestoviny obalili v omáčke. Ak je to potrebné, dochuťte soľou a korením.
- Podávanie:
- Na záver odporúčame posypať cestoviny nastrúhaným syrom a nechať ich na panvici ešte 2-3 minúty, aby sa syr roztopil.
- Servírujte horúce, dekorované nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
4) Cestoviny so šunkou iným spôsobom
Cestoviny so šunkou inak
Ingrediencie:
– 300 g cestovín
– 200 g šunky
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 400 g nasekaných paradajok
– soľ, korenie, čerstvá bazalka
Postup:
1. Na veľkej panvici zohrejte olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.
2. Pridajte nasekanú šunku a za stáleho miešania ju opražte.
3. Potom pridajte nasekané paradajky a nechajte to podusiť asi 10 minút.
4. Varíme cestoviny v osolenej vode podľa pokynov na obale, následne ich sceďte.
5. Zmiešajte cestoviny s omáčkou zo šunky a paradajok a dochuťte soľou, korením a čerstvou bazalkou.
6. Servírujte horúce a podľa chuti môžete posypať nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!
Článok je veľmi užitočný, recepty sú jednoduché a zrozumiteľné aj pre začiatočníkov. Určite ich vyskúšam.
Vďaka za skvelé recepty! Veľmi sa mi páči, že sú tu rôzne varianty cestovín so šunkou, takže si každý vyberie podľa svojich preferencií.
Tieto recepty sú super, ľahko sa pripravia a určite chutia skvele. Už teraz sa teším na vyskúšanie!
Cestoviny so šunkou sú naozaj skvelé! Mám rád, ako rýchlo sa dajú pripraviť. Moja mama ich vždy robila, keď som bol malý. Teraz ich robím aj ja pre svoju rodinu a všetci sú nadšení! Je to jednoduché a chutné jedlo, ktoré si obľúbi každý. Odporúčam pridať aj trochu hrášku pre farbu a chuť.
Toto je presne to, čo potrebujem po dlhom dni! Rýchle a chutné jedlo bez zbytočného stresu. Cestoviny so šunkou si pripravujem pravidelne, milujem tú krémovú omáčku! Skvelý tip na večeru, ďakujem za recept!
Cestoviny so šunkou sú naozaj klasika! Pamätám si, ako sme ich varili s kamarátmi počas našich vysokoškolských čias. Dalo sa to spraviť rýchlo a všetci sme boli spokojní. Určite sa k tomu vrátim znova!