Chlieb zo sušeneho droždia

Ak sa snažíte nájsť recept na chlieb z dehydrátovaného droždia, tu je jednoduchý a chutný návod, ktorý môžete vyskúšať:

Chlieb s dehydrátovaným droždím

Ingrediencie:

  • 500 g jemnej múky
  • 10 g soli
  • 10 g cukru
  • 7 g dehydrátovaného droždia
  • 300 ml teplej vody

 

Chlieb s maslom medom a mrkvou recept

Chlieb s maslom medom a mrkvou recept

Čítať viac »

Chlieb s dehydrátovaným droždím

Postup:

  1. V priestrannej miske combine múku, soľ, cukor a dehydrátované droždie.
  2. Postupne pridávajte teplú vodu a dobre premiešajte, kým sa spojí všetky ingrediencie a vytvorí sa cesto.
  3. Cesto hnette na pomúčenej pracovnej ploche po dobu 5-10 minút, kým nebude hladké a elastické.
  4. Vložte cesto do čistej misy, prikryte uterákom a nechajte kysnúť približne 1-2 hodiny, kým zdvojnásobí svoj objem.
  5. Akonáhle kysne, môžete cesto opäť prehnať a presunúť do vhodnej formy na pečenie.
  6. Prikryte formu s cestom uterákom a nechajte opäť kysnúť asi 30-60 minút, kým sa objem cesto zvýši.
  7. Počas tohto času predhrejte rúru na 200 °C.
  8. Pred pečením je možné chlieb povrchovo narezať desiatimi rezmi, aby ste dosiahli zaujímavejší vzhľad.
  9. Umistite formu s cestom do predhriatej rúry a pečte asi 30-35 minút, kým chlieb nadobudne zlatohnedú farbu a pri zaklopaní znie dutým zvukom.
  10. Po upečení nechajte chlieb vychladnúť na mriežke pred podávaním.

Verím, že si vychutnáte lahodný chlieb s dehydrátovaným droždím! Ak vám niečo nie je jasné, dajte vedieť.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. PečivovýMajster píše:

    Tento recept na chlieb je úžasný! Vyskúšal som ho a chlieb bol taký chutný a voňavý. Určite ho odporúčam každému, kto chce upiecť niečo jednoduché a dobré. Ďakujem za skvelý tip!

  2. Svetlanka123 píše:

    Wow, tento recept je presne to, čo som hľadala! Chcela som niečo jednoduché na víkend. Konečne sa mi podarilo upiecť chlieb bez problémov. Všetci doma si pochutnali, určite vyskúšam znova!

  3. ChlebovýGuru píše:

    Veľmi jasne napísaný recept! Prvýkrát som piekla chlieb a vyšiel mi perfektne. Cesto sa krásne vykyslo a výsledok bol nad moje očakávania. Určite budem piecť častejšie, ďakujem za inšpiráciu!

  4. MuffinKráľ píše:

    Skvelý recept! Pečenie s suchým droždím je super jednoduché a výsledok ma veľmi prekvapil. Chlieb bol nadýchaný a chutný. Odporúčam všetkým, ktorí chcú skúsiť niečo nové.

  5. CukorNaRuke píše:

    Tento recept je bomba! Nevedela som si predstaviť, že chlieb môže byť tak jednoduché urobiť doma. Výsledok bol skvelý a rodina bola nadšená z domáceho pečiva. Určite skúsim aj ďalšie recepty!

  6. JasnáHlava píše:

    Mám radosť z tohto receptu! Chlieb sa mi podaril na prvý pokus, čo je pre mňa veľký úspech. Zjemnila som ho maslom a bola to lahôdka! Vrelo odporúčam vyskúšať aj ostatným.

  7. BublinkovýSen píše:

    Recept na chlieb je výborný! Takto jednoduché pečenie ma úplne dostalo. Chlieb bol krásny a voňal fantasticky. Teším sa na ďalšie experimenty s pečením, určite sa k tomuto receptu vrátim.

  8. PekárnaDoma píše:

    ‚Chlieb z suchého droždia‘ – perfektná voľba pre každého začínajúceho pekára! Moja rodina si ho okamžite obľúbila a ja tiež. Už sa teším na ďalší pokus podľa vášho receptu!

  9. 'RozprávkováRúra' píše:

    ‚Chlebík vyšiel úžasne!‘ Som veľmi šťastná, že som našla tento recept, pretože upiecť doma čerstvý chlebík je jedna radosť. Po upečení sme si ho vychutnali s rodinou pri raňajkách!