Čo so zvyšnou zemiakovou kašou?

Aj Vám sa po svaitkou alebo oslave zvýšila zemiaková kaša. No neviete, čo s ňou?
Ja som si tiež vždy lámal hlavu čo zo zvyšnou zemiakovou kašou a tak mi napadli niektoré recepty, ktoré vám rozhodne zachutia. Netreba ich ldho pripravovať a tieto ingrediencie rozhodne nájdete aj doma.

Poďme sa spoločne pozrieť na riešenia.

Čo so zvyšnou zemiakovou kašou?

Ako prvé môžete so zvyšnou kašou spraviť plnený košíček. On by mal vyzeať nejako takto.

 

Jednodcuho si ho pripravíte tak, že ak vyberiete z hcladničky hustú zemiakovú kašu. Tak ju podlejte trochou mleika a pár plátkami masla. To zjemní kašu a potom ju ponorným mixérom rozmixujte. Takto ju dajte do cukrárenského rukávu alebo do sáčiku a formujte na plech.

Jednoducho tak potom trocha na 5-10 minúť upečte pri 180 stupňoch celzia. A možno aj menej minút a naplne potom hocičím, čo máte doma. Ja dávam kúsky slanny, klobási, špekačiek, na vrch syr. Alebo brokolicua  syr. Je to na vás.

 

2) Môžete zvyšnú kašu na cesto s hocičím

Napríkald ak máte:

  • tri šálky zemiakovej kaše,
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky,
  • vajíčko,
  • 1 čajovú lyžičku soli,

tak môžete pripraviť zemišaním týchto ingrediencí cestíčko. Do neho môžete pridať syr alebo zeleninu či popražené maslo alebo popražené huby. Zmotáte do placky alebo rolky a máte chutné ale najme rýchle jedlo. Samozrejme pražíme na pnvici s olejom ja pridávam aj na jemno pokrájanú cibuľku pri pražení. Moja svokra len čisto na oleji alebo masle.

Dobrú chuť.

 

3) Čo ďalej?

Existuje niekoľko kreatívnych spôsobov, ako využiť zvyšnú zemiakovú kašu. Tu je niekoľko nápadov, ktoré by vám mohli pomôcť:

  1. Plnený košíček: Môžete zvyškovú kašu použiť na vyrobenie plneného košíčka. Jednoducho podlejte hustú zemiakovú kašu trochou mlieka a príležitostne pridajte pár plátkov masla, aby sa zjemnila. Potom ju rozmixujte ponorným mixérom a dajte ju do cukrárskeho alebo igelitového vrecka. Formujte kašu na plech v tvare košíčkov a pečte ich asi 5-10 minút pri teplote 180 °C. Po upečení môžete košíčky plniť hocičím, čo máte doma, ako napríklad slaninou, klobásou, syrom alebo brokolicou.
  2. Zemiakové cestíčko: Ak máte viac zemiakovej kaše, môžete si pripraviť cesto. Zmiešajte tri šálky zemiakovej kaše so 3 polievkovými lyžicami hladkej múky, vajíčkom a čajovou lyžičkou soli. Pridajte ďalšie ingrediencie podľa chuti, napríklad syr, zeleninu, pražené maslo alebo huby. Zmiešajte všetko dohromady a vytvarujte placky alebo rolky. Potom ich opečte na panvici s olejom do zlatista. Môžete pridať aj jemne pokrájanú cibuľku, aby ste získali viac chuti.

Skúste tieto recepty a dúfam, že si vychutnáte svoje jedlo!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *