Tu máte recept na Čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia:
Suroviny:
- 200 g čokoládových sušienok
- 100 g masla (rozpusteného)
- 250 g tučného tvarohu
- 200 ml šľahačky
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice vanilkového extraktu
- 200 g čerstvých čučoriedok
Čučoriedkovo-čokoládový zákusok bez pečenia
Postup:
- Rozdrvte čokoládové sušienky do jemného prášku. Môžete použiť mixér alebo ich dávať do pevného obalu a rozmazať ich válcovaním alebo stlačením s valec na cesto.
- V miske zmiešajte rozpustené maslo s rozdrvenými sušienkami, kým nedosiahnete konzistenciu mokrého piesku.
- Na dne formy na tortu (priemer približne 22 cm) vytvorte vrstvu získaného sušienkového mixu a dobre ho stlačte. Dajte na niekoľko minút do chladničky.
- V miske zmiešajte tvaroh, šľahačku, cukor a vanilkový extrakt a miešajte ich do hladka. Potom zmiešajte čučoriedky.
- Naliať zmes na sušienkovú vrstvu v tortovej forme a rovnomerne rozložte.
- Dajte do chladničky na najmenej 2 hodiny, aby zákusok stuhol.
- Pred podávaním ozdobte zákusok čučoriedkami alebo mletou čokoládou, ak chcete.
Dúfam, že si túto ľahkú a chutnú dezertnú pochúťku užijete!