Debrecínska bageta recept

Tu sú tri originálne recepty na debrecínske bagety, ktoré sa líšia použitými ingredienciami a spôsobom prípravy, pričom každý z nich ponúka jedinečný chuťový zážitok. Tieto recepty sú ideálne pre priaznivcov pečiva s pikantnou príchuťou a sú vynikajúce na malé občerstvenie, večere alebo rodinné oslavy.

1. Debrecínska bageta s korenistou klobásou a syrom

Ingrediencie:

  • 1 dlhá bageta
  • 200 g debrecínskej klobásy
  • 100 g eidamu (nastrúhaného)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice kečupu
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • Olivový olej na potretie

Postup:

  1. Rúru predhřejte na 180°C.
  2. Na panvici rozohřejte olivový olej a restujte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte na kolieska nakrájanú debrecínsku klobásu a smažte, až kým nie je chrumkavá.
  4. V miske zmiešajte horčicu, kečup, oregano, soľ a korenie. Upravte podľa chuti.
  5. Bagetu rozrežte na polovicu a natrite dovnútra pripravenou zmesou.
  6. Na bagetu pridajte klobásu s cibuľou a cesnakom, posypte strúhaným eidamom.
  7. Položte pripravenú bagetu do rúry a pečte 10-15 minút, alebo až sa syr neroztopí a nezačne zlatnúť.
  8. Servírujte horúce s čerstvou zeleninou alebo šalátom.

2. Debrecínska bageta s pikantnou zeleninou

Ingrediencie:

  • 1 dlhá bageta
  • 150 g debrecínskej klobásy
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 cuketa
  • 1 malá cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička červeného korenia (paprika)
  • Soľ a korenie podľa vkusu
  • Citrónová šťava na dochutenie

Postup:

  1. Zeleninu nakrájajte na malé kusy a cibuľu na polkolieska.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a osmažte na ňom cibuľu, až zmäkne.
  3. Pridajte nakrájané papriky a cuketu, ochutte soľou, korením a paprikou. Restujte asi 5-7 minút, kým zelenina nie je trochu mäkká.
  4. Na panvici pridajte nakrájanú debrecínsku klobásu a smažte, kým nie je zlatá.
  5. Bagetu rozkrojte na polovicu a naplňte ju zeleninovou zmesou s klobásou.
  6. Môžete pokvapkať citrónovou šťavou pre osvieženie.
  7. Bagetu zabaľte do alobalu a vložte na 5 minút do rúry, aby sa všetko prepojilo a bageta sa zahriatila.
  8. Servírujte s dipom podľa vlastného výberu, napríklad jogurtovým dipom alebo hummusom.

3. Debrecínska bageta s avokádom a bylinkami

Ingrediencie:

  • 1 dlhá bageta
  • 150 g debrecínskej klobásy
  • 1 zrelé avokádo
  • 1 malá cibuľa (ideálne červená)
  • 2 lyžice pesta (bazalkové alebo iné)
  • 1 lyžička limetkovej šťavy
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • Čerstvé bylinky (napríklad koriander alebo petržlen)

Postup:

  1. Bagetu rozkrojte na polovicu a vnútro natrite pestom.
  2. Avokádo rozpučte s limetkovou šťavou a osoľte.
  3. Na bagetu rozprestrite avokádovú zmes, jemne pridajte nakrájanú debrecínsku klobásu a nakrájanú červenú cibuľu.
  4. Posypte čerstvými bylinkami a dochuťte čiernym korením.
  5. Bagetu vložte do rúry na 180°C na 5-10 minút, aby sa klobása prehriala a bageta bola chrumkavá.
  6. Podávajte teplé, skvelé na ľahký obed alebo večeru.

Tieto tri recepty na debrecínske bagety ponúkajú rozmanité kombinácie chutí a textúr, pričom každá z nich je jednoduchá na prípravu a určite očarí vašu rodinu aj priateľov. Nezabudnite prispôsobiť každú bagetu svojim preferenciám a servírovať ich čerstvé!

Vykostené kuracie stehná s paprikou a pšenom

Vykostené kuracie stehná s paprikou a pšenom

Čítať viac »

 

Ingrediencie:

– 1 bageta
– 200 g debrecínskej klobásy
– 1 cibuľa
– 100 g šampiňónov
– 50 g slivky
– 50 g smotany
– soľ, korenie
– olej na smaženie

 

Recept na debrecínsku bagetu

Postup:

1. Bagetu nakrájajte na plátky.
2. Na panvici osmažte nakrájanú cibuľu a šampiňóny.
3. Pridajte na kúsky nakrájanú debrecínsku klobásu a jemne orestujte.
4. Pridajte slivky a dobre premiešajte.
5. Podlejte smotanou a nechajte na chvíľu povariť.
6. Osoľte a okoreňte podľa vlastného vkusu.
7. Plátky bagety opečte na panvici bez oleja.
8. Naneste hotovú zmes s klobásou a zeleninou na plátky bagety a podávajte. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *