Tu sú tri originálne recepty na debrecínske bagety, ktoré sa líšia použitými ingredienciami a spôsobom prípravy, pričom každý z nich ponúka jedinečný chuťový zážitok. Tieto recepty sú ideálne pre priaznivcov pečiva s pikantnou príchuťou a sú vynikajúce na malé občerstvenie, večere alebo rodinné oslavy.
1. Debrecínska bageta s korenistou klobásou a syrom
Ingrediencie:
- 1 dlhá bageta
- 200 g debrecínskej klobásy
- 100 g eidamu (nastrúhaného)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice horčice
- 2 lyžice kečupu
- 1 lyžička sušeného oregana
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- Olivový olej na potretie
Postup:
- Rúru predhřejte na 180°C.
- Na panvici rozohřejte olivový olej a restujte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte na kolieska nakrájanú debrecínsku klobásu a smažte, až kým nie je chrumkavá.
- V miske zmiešajte horčicu, kečup, oregano, soľ a korenie. Upravte podľa chuti.
- Bagetu rozrežte na polovicu a natrite dovnútra pripravenou zmesou.
- Na bagetu pridajte klobásu s cibuľou a cesnakom, posypte strúhaným eidamom.
- Položte pripravenú bagetu do rúry a pečte 10-15 minút, alebo až sa syr neroztopí a nezačne zlatnúť.
- Servírujte horúce s čerstvou zeleninou alebo šalátom.
2. Debrecínska bageta s pikantnou zeleninou
Ingrediencie:
- 1 dlhá bageta
- 150 g debrecínskej klobásy
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 cuketa
- 1 malá cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička červeného korenia (paprika)
- Soľ a korenie podľa vkusu
- Citrónová šťava na dochutenie
Postup:
- Zeleninu nakrájajte na malé kusy a cibuľu na polkolieska.
- Na panvici zohrejte olivový olej a osmažte na ňom cibuľu, až zmäkne.
- Pridajte nakrájané papriky a cuketu, ochutte soľou, korením a paprikou. Restujte asi 5-7 minút, kým zelenina nie je trochu mäkká.
- Na panvici pridajte nakrájanú debrecínsku klobásu a smažte, kým nie je zlatá.
- Bagetu rozkrojte na polovicu a naplňte ju zeleninovou zmesou s klobásou.
- Môžete pokvapkať citrónovou šťavou pre osvieženie.
- Bagetu zabaľte do alobalu a vložte na 5 minút do rúry, aby sa všetko prepojilo a bageta sa zahriatila.
- Servírujte s dipom podľa vlastného výberu, napríklad jogurtovým dipom alebo hummusom.
3. Debrecínska bageta s avokádom a bylinkami
Ingrediencie:
- 1 dlhá bageta
- 150 g debrecínskej klobásy
- 1 zrelé avokádo
- 1 malá cibuľa (ideálne červená)
- 2 lyžice pesta (bazalkové alebo iné)
- 1 lyžička limetkovej šťavy
- Soľ a čierne korenie podľa vkusu
- Čerstvé bylinky (napríklad koriander alebo petržlen)
Postup:
- Bagetu rozkrojte na polovicu a vnútro natrite pestom.
- Avokádo rozpučte s limetkovou šťavou a osoľte.
- Na bagetu rozprestrite avokádovú zmes, jemne pridajte nakrájanú debrecínsku klobásu a nakrájanú červenú cibuľu.
- Posypte čerstvými bylinkami a dochuťte čiernym korením.
- Bagetu vložte do rúry na 180°C na 5-10 minút, aby sa klobása prehriala a bageta bola chrumkavá.
- Podávajte teplé, skvelé na ľahký obed alebo večeru.
Tieto tri recepty na debrecínske bagety ponúkajú rozmanité kombinácie chutí a textúr, pričom každá z nich je jednoduchá na prípravu a určite očarí vašu rodinu aj priateľov. Nezabudnite prispôsobiť každú bagetu svojim preferenciám a servírovať ich čerstvé!
Ingrediencie:
– 1 bageta
– 200 g debrecínskej klobásy
– 1 cibuľa
– 100 g šampiňónov
– 50 g slivky
– 50 g smotany
– soľ, korenie
– olej na smaženie
Recept na debrecínsku bagetu
Postup:
1. Bagetu nakrájajte na plátky.
2. Na panvici osmažte nakrájanú cibuľu a šampiňóny.
3. Pridajte na kúsky nakrájanú debrecínsku klobásu a jemne orestujte.
4. Pridajte slivky a dobre premiešajte.
5. Podlejte smotanou a nechajte na chvíľu povariť.
6. Osoľte a okoreňte podľa vlastného vkusu.
7. Plátky bagety opečte na panvici bez oleja.
8. Naneste hotovú zmes s klobásou a zeleninou na plátky bagety a podávajte. Prajeme dobrú chuť!