Delikátne topinambury ako príloha k morčaciemu stehnu

Tu je jednoduchý fotorecept na prípravu delikátneho morčacieho stehna s topinamburom ako prílohou:

Potrebné suroviny:

  • 4 morčacie stehná
  • 500 g topinamburu
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • sójová omáčka
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na varenie

 

Delikátne topinambury ako príloha k morčaciemu stehnu

Postup:

  1. Morčacie stehná očistíme a osolíme. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme stehná z oboch strán, aby získali zlatistú farbu. Potom ich presunieme do pekáča a dáme stranou.
  2. Topinambur dôkladne oškrabeme a nakrájame na plátky alebo kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na jemné kúsky.
  3. Do panvice na, ktorej sme opiekali morčacie stehná, pridáme topinambur, cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, kým nezmäknú a získajú jemnú karamelovú farbu.
  4. K topinamburu pridáme morčacie stehná v pekáči. Zalejeme vodou a dochutíme soľou, mletým korením a sójovou omáčkou.
  5. Pekáč s morčacím stehnom a topinamburom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C asi 45 minút, alebo kým mäso nie je dokonale mäkké.

Tento jednoduchý recept vám umožní vychutnať si delikátnu kombináciu morčacieho mäsa a skvelého prírodného zázvorového chuťového lôžka topinamburu. Bon appétit!

 

2)

Ak hľadáte originálny a chutný recept, ktorý osvieži váš stôl, ste na správnom mieste! Tento jedinečný recept s topinamburami, vynikajúcou prílohou k morčaciemu stehnu, vás nadchne svojou kreatívnosťou a jednoduchosťou. Topinambury sú známe svojou jemnou chuťou a množstvom zdravotných benefitov, a preto sú ideálne na servírovanie ako príloha.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu delikátneho jedla budete potrebovať:
– 500 g topinamburov
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 strúčik cesnaku (nasekaný)
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– Čerstvý tymián na dochutenie
– Morčacie stehno (asi 1 kg)

Postup prípravy delikátneho jedla

1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte plech na pečenie.
2. Topinambury dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kúsky. Následne ich zmiešajte s olivovým olejom, nasekaným cesnakom, soľou a čiernym korením.
3. Rozložte zmes na plech a pečte približne 30 minút, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
4. Medzitým si pripravte morčacie stehno, ktoré osolte, okorente a pečte v rúre, kým nie je dobre prepečené.
5. Podávajte morčacie stehno s chrumkavými topinamburami a posypte čerstvým tymiánom pre dokonalejší zážitok.

Záver: Skvelé spojenie chutí

Delikátne topinambury a šťavnaté morčacie stehno vytvárajú dokonalé spojenie, ktoré zapôsobí na každého. Tento recept nie lenže vyzerá lákavo, ale aj skvele chutí. Využite kvalitné prísady a servírujte s láskou. Užite si váš gastronomický zážitok na plno!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *