Domáca fazuľová polievka s údeným mäsom

Ingrediencie:

– 250g baklažánov
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 veľké zemiaky
– 1 mrkva
– 1 pór
– 1 červená paprika
– 400g fazuľa (najlepšie biela)
– 100g údeného mäsa (napríklad klobása)
– soľ, čierne korenie, rasca, mletá červená paprika

 

Fazuľová polievka s údeným mäsom pripravená doma

Postup:

Pečené kuracie stehná s ryžou

Pečené kuracie stehná s ryžou

Čítať viac »

1. Baklažány nakrájajte na kocky, zalejte vodou a nechajte pôsobiť približne 15 minút. Následne ich sceďte a opláchnite.
2. Na oleji upražte nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridajte umytú a nakrájanú zeleninu – zemiaky, mrkvu, pór a papriku.
3. Pridajte fazuľu a zalejte vodou. Osoľte, okoreňte a prikryte, aby ste mohli polievku zriediť.
4. Po uvarení pridajte kocky údeného mäsa a nechajte pod pokrievkou stáť 5 minút. Fazuľová polievka s údeným mäsom je pripravená.
5. Servírujte s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *