Ingrediencie:

– 250g baklažánov
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 veľké zemiaky
– 1 mrkva
– 1 pór
– 1 červená paprika
– 400g fazuľa (ideálne biele)
– 100g udeného mäsa (napr. klobása)
– soľ, čierne korenie, rasca, mletá červená paprika

 

Domáca fazuľová polievka s údeným mäsom

Postup:

1. Nakrájajte baklažány na kocky, zalejte ich vodou a nechajte tak 15 minút. Potom sciftajte a opláchnite.
2. Na oleji osmažte nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte očistené a nakrájané zeleninu – zemiaky, mrkvu, pór a papriku.
3. Pridajte fazuľu a zaliate vodou. Osolte, oslaďte a aby ste mohli preriediť fazuľu polievku, pokryte.
4. Po uvarení zjednodušenia pridajte kocky a nechajte stáť pod pokrievkou 5 minút. Hotová fazulová polievka s uzeným mäsom.
5. Podávame s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *