Domáci levanduľový sirup recept

Prichádza zima, a preto sa na vitamíny a trochu sirupu určite hodí, najmä v tomto chladnom a upršanom počasí.

Recept na domácí levanduľový sirup

Levandulový sirup recept

Recept na prípravu domácich levanduľových sirupov je veľmi prostý. Tu je postup, ako na to:

Budete potrebovať:

  • 1 šálku vody
  • 1 šálku cukru
  • 2 polievkové lyžice čerstvých levanduľových kvetov (alebo 1 polievkovú lyžicu sušených)

Pokyny:

  1. Vo víne zohrejte vodu na strednom plameni.
  2. Pridajte cukor a miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
  3. Do hrnca pridajte levanduľové kvety a pomaly varte 5 – 7 minút, kým sa vytvorí sirup.
  4. Odstráňte z ohňa a nechajte sirup lúhovať aspoň 30 minút, aby sa chuť levandule prenikla do tekutiny.
  5. Preceďte sirup pomocou jemného sitka alebo gázy, aby ste odstránili kvety.
  6. Naplňte sterilizované nádoby pripraveným sirupom a dobre ich uzavrite.

Váš domáci levanduľový sirup je teraz hotový! Môžete ho využiť na osladenie čaju, koktailov, dezertov alebo ním poliať ovocný šalát. Užite si ho v tejto chladnej sezóne!

Domáci levanduľový sirup recept-2

Grilované kuracie prsia v bôčikovom šate

Grilované kuracie prsia v bôčikovom šate

Čítať viac »

2) Domáci levanduľový sirup recept

Levanduľový sirup je jedinečný produkt, ktorý sa dá použiť v rôznych nápojoch a dezertoch. Jeho osviežujúca príchuť a nádherná aróma ho predurčujú na ideálny doplnok do letných koktailov, limonád alebo ho môžete použiť ako sladidlo do čaju. Ak máte záujem vyskúšať tento výnimočný sirup, riaďte sa naším receptom na domácu prípravu levanduľového sirupu.

Ingrediencie potrebné na výrobu

Na prípravu levanduľového sirupu budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 2 šálky čerstvých levanduľových kvetov
  • 2 šálky cukru
  • 2 šálky vody
  • 1 šálku šťavy z citróna

Postup prípravy sirupu

Príprava domáceho levanduľového sirupu je jednoduchá a rýchla. Riaďte sa týmito pokynmi:

  1. Do hrnca pridajte vodu a cukor a na strednom plameni varte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  2. Vložte čerstvé levanduľové kvety a na miernom ohni varte približne 15 minút.
  3. Pred ukončením varenia pridajte citrónovú šťavu, aby ste zvýraznili chuť a osviežili zmes.
  4. Keď čas vyprší, odstráňte zmes z ohňa a nechajte ju vychladnúť. Potom preceďte, aby ste sa zbavili kvetov.
  5. Sirup uchovávajte v sklenených fľašiach v chladničke, kde vám vydrží niekoľko týždňov.

Váš domáci levanduľový sirup je teraz pripravený na použitie! Môžete ho pridať do svojich obľúbených receptov alebo si ho jednoducho vychutnávať v nápojoch.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Lila píše:

    Velmi dobre chuti aj bez cukru či medu 🤌

  2. Cadamcova píše:

    Skvelý recept, sirup je lahodný a zdravý.

  3. Urban Bozidara píše:

    Vyskúšala som recept a sirup je úžasný. Môžem ho len odporučiť!