Domáci levanduľový sirup recept
Ide zima tak vitamíny a tocha sirupu nezaškodí najme v tomto mrazivom upršanom počasí.
Použila som:
- veľku kyticu ľevandule
- 2 KL kyseliny citrónovej
- 2 ks citrónu
- 1 kg kryštálvého cukru
Domáci levanduľový sirup recept
V obchode si môžete kúpiť kyticu levandule, alebo si ju voľne v prírode natrháte.
Ja som použila zavaraninovú nádobu, takú väčšiu 1,5 litrovú. Prv som si prevarila vodu, ktorú som nechala vychladnúť. Naliala som ju do zavaraninovej nádoby, už vychladnutú a pridala som do nej kvety levandule bez stoniek. Tie som vyhodila.
Pridala som do nádoby citron bez šupky. Macerujeme dve dni v chladničke.
Potom po 48 hodínách som to precedeila a ešte rukami z kvetou a citrónu vytlačila šťavu.
Dala som to do dvojnásobnej nádoby z obsahom 3 litre. Takže môžete použiť aj hrniec a priviedla som to k varu. Varila som to tak dlho akú silný sirup chcem mať. Teda z mojích 1,5 litrov som vyvarila 1 L do ktorého som pridala 1 kg cukru a citronovú kyselinu.
Tak mi zostali dve lite sirupu.
Takýto horúci sirup som preliala do sterylizovaných nádob. A to je je všetko. Skladujeme v uzatvorenej nádobe a konzumujeme počas zimných dní na podporu imnunity.
Domáci levanduľový sirup recept
Našla som na internete aj video návod ako pripraviť tento sirup. Ak nevadí, tak je v češtine.
[penci_recipe]