Famózne pečene kura

Pečené kura, aké ste možno ešte v reštauráciách nemali. Pripravte si ho jednoducho vo svojich vlastných priestoroch a za menej peňazí než by ste zaplatili vonku. Nebudete ľutovať ani jednu minútu strávenú v kuchyni.

Takto by asi vyzerala reklama na tento recept. Ale dosť s nudnými frázami.

Výnimočné pečené kura

Aj vo vlastnej domácnosti viete pripraviť delikátne kura, ktoré bude na jednej strane nielen chutné, ale aj šťavnaté a správne prepečené. Pri kuracom mäse sa nemusíte obávať nedopečenia. Zvládne to otázka pár minút.
Len nezabudnite, aby ste z kuracieho mäsa neurobili podrážku. Podlievajte ho a radšej voľte nižšiu teplotu pečenia. A dobre zakryjte, priatelia. Prajem vám dobrú chuť.

 

PEČENÉ KURA - RECEPT PODĽA BAKIHO | MOJE ŠŤAVNATÉ PEČENÉ KURA V RÚRE

 

 

Pomazánka zo sardiniek s červenou mletou paprikou

Pomazánka zo sardiniek s červenou mletou paprikou

Čítať viac »

Famózne pečene kura - - 2

2) Famózne pečene kura

Ingrediencie:

  • 1 celé kura (približne 1,5 kg)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 citróny (1 na šťavu, 1 na plátky)
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušenej sladkej papriky
  • 1 lyžička tymiánu (môže byť čerstvý)
  • 1 lyžička rozmarínu (môže byť čerstvý)
  • Soľ a čierne korenie podľa osobnej chuti
  • 1 cibuľa
  • 500 g zemiakov (na prílohu)
  • 200 ml kuracieho vývaru alebo vody

Postup:

  1. Príprava kuraťa: Kura dôkladne umyte a osušte. Na koži a pod ňou vykrojte niekoľko zárezov, aby sa marináda dostala bližšie k mäsu.
  2. Príprava marinády: V miske skombinujte olivový olej, rozdrvený cesnak, šťavu z jedného citróna, papriku, tymián, rozmarín, soľ a čierne korenie. Touto marinádou dôkladne potrite celé kura, najmä pod kožou. Nechajte marinovať v chladničke minimálne 1 hodinu, ideálne cez noc.
  3. Príprava zemiakov a cibule: Zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na štvrtiny. Cibuľu nakrájajte na kolieska. Tieto ingrediencie vložte do pekáča a posypte soľou a korením.
  4. Pečenie: Kura položte na zeleninu v pekáči a okolo neho rozmiestnite plátky druhého citróna. Nalejte kurací vývar (alebo vodu) do pekáča, aby sa zachovala vlhkosť. Prekryte pekáč alobalom.
  5. Pečenie v rúre: Rúru predhrejte na 180 °C. Pečte v predhriatej rúre zhruba 1 až 1,5 hodiny, pričom posledných 20 minút odkryte alobal, aby sa kura krásne zhnedlo a chrumkalo.
  6. Podávanie: Po upečení nechajte kura aspoň 10 minút odpočívať pred krájaním. Podávajte s upečenými zemiakmi a cibuľou, prípadne s čerstvým šalátom.

Dobrú chuť! 🍗✨

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

11 Komentárov

  1. Juraj píše:

    Tento recept som robil prvýkrát.Vyšiel skvelo.Ďakujem za nápad.

  2. Vicenova Oto píše:

    Díky za tento skvelý recept, určite ho vyskúšam.

  3. Jmurcova píše:

    Už si neviem dočkať, až si tento recept vyskúšam. Znie to neuveriteľne chutne.

  4. Fabian Juliana píše:

    Tento recept vyzerá naozaj super a ľahko sa pripraví. Už teraz sa teším na jedlo.

  5. Alojza93 píše:

    Neviem si pomôcť, ale táto pečená kura sa mi zdá byť veľmi chutná. Ďakujem za skvelý tip!

  6. Gotcenas píše:

    Veľmi pekný recept, určite skúsim. A verím, že bude chutné ako vyzerá!

  7. Vasil Holeczyova píše:

    Dobre zakryte ako radíte, to je fakt dôležité pre pečenie kurča.

  8. Filc Pankrac píše:

    Jednoznačne odporúčam vyskúšať tento recept. Na chrumkavé kura nič nie je lepšie.

  9. Sidor Alena píše:

    Je to super recept, skúsila som ho a bolo to fantastické!

  10. Bronislava Popovicova píše:

    Kuracie mäso je moja obľúbená ingrediencia, určite vyskúšam tento recept.

  11. Rene Valent píše:

    Už sa neviem dočkať, kedy si pripravím toto kuracie mäsko. Veľmi sa mi páči.