Fantasticky fazuľový guláš

Fazuľový guláš je veľmi obľúbené jedlo, ktoré príjemne zahreje a povzbudí chuťové poháriky. Jeho výnimočná chuť a nenáročná príprava ho zaraďuje medzi najvyhľadávanejšie recepty. Dnes sa s vami podelím o skvelý recept na úžasný fazuľový guláš, ktorý si zamilujete vy aj vaša rodina.

Potrebné suroviny na guláš

Na tento excelentný fazuľový guláš budete potrebovať:

  • 400 g fazule (môže byť plemenná alebo čierna)
  • 200 g údenej slaniny alebo klobásy
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 stredné zemiaky
  • 1 červená paprika
  • 1 lyžica mletej papriky
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti
  • 2,5 litra vody

Príprava skvelého fazuľového gulášu

Prípravatejto pochúťky je veľmi jednoduchá. Začnite tým, že fazuľu namočíte do vody na niekoľko hodín pred varením. Potom ju prevarte do mäkka. Na panvici osmažte nadrobno nakrájanú slaninu alebo klobásu, pridajte cibuľu a cesnak a nechajte ich skaramelizovať. Následne primiešajte na kocky nakrájanú papriku a zemiaky.

Akonáhle sú zelenina a mäso ochutené, pridajte uvarenú fazuľu a všetko zalejte vodou. Varte na miernom ohni približne 30 minút a dochuťte soľou, korením a mletou paprikou. Guláš podávajte teplý s čerstvým chlebom alebo knedľou.

Tento vynikajúci fazuľový guláš je perfektný na rodinné stretnutia, zimné večere alebo jednoducho na to, aby ste si spríjemnili deň. Užite si každý kúsok!

Úžasný fazuľový guláš-2

2) Úžasný fazuľový guláš

Fazuľový guláš je skvelé jedlo, ktoré nielenže zahreje, ale aj zasýti. Tento recept je nabitý chuťami a výživnými surovinami, ktoré harmonicky ladia. Ponúkame vám jednoduchý a efektívny spôsob, ako pripraviť vynikajúci fazuľový guláš, ktorému neodoláte.

Ingrediencie pre úžasný fazuľový guláš

Na prípravu tohto pozoruhodného jedla budete potrebovať:
– 400 g suchých fazúľ (môžete použiť červené, biele alebo čierne)
– 2 stredne veľké cibule
– 4 strúčiky cesnaku
– 3 stredné zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 paprika
– 2 lyžice paradajkovej pasty
– 1 liter vývaru (môžete pridať aj vodu)
– 2 lyžice oleja
– soľ, korenie, mletú papriku a majoránka na dochutenie.

Postup prípravy

Najprv si fazuľu namočte do vody na 8 hodín alebo cez noc. Následne ju dôkladne prepláchnite a varte v osolenej vode. Medzitým si na panvici rozohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, ktoré orestujte do zlatožltej farby.

Potom primiešajte nakrájanú papriku, mrkvu a zemiaky. Po chvíli pridajte paradajkovú pastu a dôkladne premiešajte. Keď sú fazule uvarené, vmiešajte ich do panvice so zeleninou, zalejte vývarom a pokračujte vo varení, kým nie je zelenina mäkká. Na záver dochuťte korením a podávajte horúce!

Kuracie prsia so šťavou

Kuracie prsia so šťavou

Čítať viac »

Úžasný fazuľový guláš s údenou slaninkou-3

3) Úžasný fazuľový guláš s údenou slaninkou

Fazuľový guláš je obľúbené jedlo mnohých domácností. Jeho intenzívna chuť a aróma zaručujú, že sa budete cítiť skvele aj napriek zlým dňom. Dnes vám prinášame recept na úžasný fazuľový guláš, ktorý si získa každého. Tento guláš nie je len chutný, ale aj jednoducho pripravený. Takže, poďte do toho!

Ingrediencie na úžasný fazuľový guláš

Na prípravu tohto vynikajúceho jedla budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 400 g fazule (môže byť aj konzervovaná)
  • 200 g údenej slaniny
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 paprika (červená alebo zelená)
  • 2 lyžice mletej papriky
  • 2 lístky bobkového listu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlen na posypanie

Postup na prípravu guláša

1. Na panvici si opražte údenú slaninu, kým nebude chrumkavá. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a restujte até do zlata.

2. Následne pridajte nakrájaný cesnak, mrkvu a papriku. Po niekoľkých chvíľach primiešajte fazuľu a všetko zalejte vodou, aby ste mali dostatočné množstvo tekutiny.

3. Po pridaní papriky a bobkového listu dochuťte soľou a korením a varte asi 30-40 minút, kým sa všetky chute dôkladne prepoja.

4. Pred podávaním nezabudnite posypať čerstvou petržlenovou vňaťou. A je to hotové! Stačí len servírovať na tanier a vychutnávať si skvelý fazuľový guláš.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *