Francúzska bageta predstavuje tradičný pekárenský výrobok, ktorý si môžete jednoducho pripraviť aj vo vlastnej kuchyni. Nižšie nájdete jednoduchý postup na výrobu francúzskej bagety v slovenčine:
**Suroviny:**
– 500 g hladkej múky
– 10 g soli
– 1 kocka droždia
– 300 ml vlažnej vody
Francúzska bageta – Lídl
**Postup:**
1. V miske zmiešajte múku so soľou.
2. Droždie rozpustite vo vlažnej vode a pridajte do múkovej zmesi.
3. Všetko dôkladne premiešajte a uhnite hladké cesto.
4. Nechajte cesto kysnúť, až kým sa jeho objem nezväčší dvojnásobne.
5. Na pomúčenej doske preklopte cesto a vytvarujte z neho bagety.
6. Uložte bagety na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich ešte chvíľu kysnúť.
7. Predhrejte rúru na 220 °C a pred pečením potrite bagety vodou.
8. Pečte bagety v rúre približne 20 – 25 minút, kým nenadobudnú zlatohnedú farbu.
9. Po upečení nechajte bagety vychladnúť a následne ich podávajte.
Prajem vám mnoho úspechov pri príprave francúzskej bagety!