Polievka s kapustou je tradičná a chutná slovenská polievka, ktorá sa zvyčajne pripravuje v zime alebo počas chladnejších dní. Tu je recept na prípravu polievky s kapustou:

Suroviny:
– 1 veľká cibuľa, nasekaná
– 1 mrkva, nakrájaná na kolieska
– 1 zelerová koreň, nakrájaný na kolieska
– 1 zelená paprika, nakrájaná na kúsky
– 400 g kapusty, nakrájanej na tenké prúžky
– 2 zemiaky, nakrájané na kocky
– 1 konzerva nakrútených rajčín
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika
– olej na opraženie

 

Polievka s kapustou

Postup:
1. Na rozohriatom oleji orestujeme cibuľu, zeler, mrkvu a papriku, kým cibuľa nezhnedne.
2. Pridáme nakrájanú kapustu a necháme ju krátko orestovať.
3. Potom pridáme zemiaky, rajčiny, zeleninový vývar a koreniny podľa chuti.
4. Dobre premiešame a necháme polievku variť, kým zemiaky nezmäknú.
5. Polievku dochutíme podľa potreby a podávame teplú.

Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu a určite poteší všetkých milovníkov klasických slovenských jedál. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *