Ingrediencie:
– 500 g rýb (napr. pstruh, losos)
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 pór
– 1 paprika
– 2 paradajky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica rajčinového pretlaku
– soľ, čierne korenie, korenie, mletá paprika, bobkový list
– olej na opraženie

 

Rybia polievka

Postup:
1. Rýby ponoreme do vody a očistíme ich, odstránime šupky a chrbtové kosti. Mäso nakrájame na menšie kúsky.
2. Na panvici s olejom opražíme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, zemiaky, pór, papriku a paradajky. Zalejeme vodou a povaríme domäkka.
4. Do vriacej zmesi pridáme rajčinový pretlak a dochutíme soľou, korením, mletou paprikou a bobkovým listom.
5. Nakoniec pridáme nakrájané kúsky rýb a varíme ešte pár minút, kým sa rýby neuvária.
6. Hotovú rybiu polievku podávame teplú s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *