Recept na Hokkaido polievku so zemiakmi:

Potrebujeme:
– 1 malú hokkaido tekvicu
– 2 zemiaky
– 1 veľkú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžicu masla
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– čerstvú petržlenovú vňať

 

Hokkaido polievka so zemiakmi

Postup:
1. Tekvicu umyjeme, zbavíme semienok a nakrájame ju na väčšie kúsky. Zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Chvíľu ich orestujeme, až kým nebudú mäkké a stenou sa zarumenia.
3. Pridáme tekvicu a zemiaky do panvice, podlejeme zeleninovým vývarom. Varíme približne 15-20 minút, kým tekvica a zemiaky nezmäknú.
4. Zmiešajte všetko dohladka pomocou mixéra na polievkovú konzistenciu. Ak preferujete hladšiu polievku, môžete ju preliať cez sitko alebo prešľahávať šľahačkou.
5. Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti. Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať trochu vody alebo vývaru.
6. Podávame polievku s čerstvou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme trochou smotany (voliteľné).

Hokkaido polievka so zemiakmi je jednoduchá, no chutná a sýta polievka, ktorú môžeme podávať ako hlavné jedlo. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *