Halušky a perkelt

Ingrediencie:

– 500 g halušiek
– 500 g bravčového mäsa (krk, plece, plece)
– 2 cibule
– 2 papriky
– 2 paradajky
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice mletej papriky
– soľ, čierne korenie, mleté korenie, majoránka, trochu oleja

 

Halušky a perkelt

Postup:

1. Mäso nakrájame na menšie kocky a osmažíme na oleji.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku a paradajky. Orestujeme.
3. Pridáme mletú papriku, soľ, čierne korenie, mleté korenie a majoránku podľa chuti.
4. Pridáme halušky a zalijeme trochou vody.
5. Dusíme pokiaľ sa halušky neprevaria.
6. Podávame horúce.

Dobrú chuť!

 

2)

Halušky a perkelt sú obľúbené jedlá slovenského pôvodu, ktoré si získali srdcia mnohých gurmánov. Dnes vám prinášam recept, ktorý vás prevedie týmto chutným kulinárskym zážitkom. S jednoduchými ingredienciami a ľahkým postupom si môžete pripraviť pravé Slovenské jedlo, ktoré poteší celú rodinu.

Ingrediencie pre halušky

Na prípravu halušiek budete potrebovať:
– 500 g zemiakov
– 200 g múky
– 1 vajce
– Soľ podľa chuti
– Voda na varenie

Postup na halušky

Najprv si uvaríme zemiaky v osolenej vode. Keď sú zemiaky uvarené, olúpeme ich a rozpučíme na kašu. Do rozpučených zemiakov pridáme múku, vajce a soľ, a dôkladne zamiešame, aby sme získali hladké cesto. Potom z cesta tvarujeme malé guľôčky a varíme ich vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch. Odkryjeme a necháme ich vychladnúť.

Ingrediencie na perkelt

Teraz prejdeme na perkelt, ktorý sa skvele hodí k haluškám:
– 500 g bravčového alebo kuracieho mäsa
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 červená paprika
– 1 lyžica papriky
– Soľ a korenie podľa chuti
– 250 ml vody alebo vývaru

Postup na perkelt

Na panvici si orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme narezané mäso a orestujeme, kým nezíska farbu. Následne pridáme papriku a paprikový prášok. Zalejeme vodou alebo vývarom a dusíme na miernom ohni približne 30 minút, kým mäso nezačne byť mäkké. Na záver dochutíme soľou a korením.

Podávanie halušiek a perkeltu

Halušky podávame s voňavým perkeltom na vrchu. Táto kombinácia chutí je nezabudnuteľná a určite si ju zamilujete. Nezabudnite si pripraviť aj čerstvý chlieb, aby ste mohli zachytiť všetku túto lahodnú omáčku. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. Milica72 píše:

    Skvelý recept, určite to budem skúšať!

  2. Dobroslava Karolcikova píše:

    Takéto jednoduché recepty sú vždy najlepšie!

  3. Cierna Vavrinec píše:

    Mňam, toto sú moje obľúbené jedlo.

  4. Mačka123 píše:

    Tento recept na halušky a perkelt je skvelý! Halušky sú tak chutné a jemné, že sa hneď rozpustia v ústach. K tomu voňavý perkelt, mmm, nemôžem sa dočkať, kedy to vyskúšam! Určite poteší celú rodinu!

  5. ZelenáŽaba píše:

    Wow, tento recept ma veľmi zaujal! Halušky a perkelt sú moje obľúbené jedlá. Milujem kombináciu týchto chutí. Určite to pripravím na víkendovú rodinnú večeru. Ďakujem za recept!

  6. KocúrKočko píše:

    Jéj, halušky s perkeltom, to je naozaj klasika! Tento recept vyzerá jednoducho a chutne. Už sa teším, ako si to pripravím s rodinou. Dobrú chuť prajem všetkým, ktorí to vyskúšajú!

  7. Slniečko45 píše:

    Tento recept mi pripomína moje detstvo! Halušky s voňavým perkeltom sú skutočne lahodné a jednoduché na prípravu. Určite ho odporúčam všetkým kuchárom začiatočníkom. Dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *