Halušky a perkelt

Ingrediencie:

– 500 g halušiek
– 500 g bravčového mäsa (krk, plece, alebo ramená)
– 2 cibule
– 2 papriky
– 2 paradajky
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice mletej papriky
– soľ, čierne korenie, mleté korenie, majoránka, trochu oleja

Halušky s perkeltom

Postup:

1. Mäso pokrájame na drobné kocky a opražíme na troške oleja.
2. K osmaženému mäsu pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku a paradajky, a všetko spolu podusíme.
3. Nasleduje pridanie mletej papriky, soli, čierneho korenia, mletého korenia a majoránky podľa chuti.
4. Do zmiešaných ingrediencií vložíme halušky a zalejeme ich trochu vody.
5. Dusíme, kým sa halušky dostatočne neprevaria.
6. Podávame horúce.

Dobrú chuť!

Halušky a perkelt-2

2) Halušky a perkelt

Halušky a perkelt patrí medzi veľmi obľúbené jedlá slovenskej kuchyne, ktoré si získali priazeň mnohých kulinárskych nadšencov. Dnes máte možnosť vyskúšať recept, ktorý vás zavedie do tohto lahodného gastronomického zážitku. S jednoduchými surovinami a nenáročným postupom si môžete pripraviť autentické slovenské jedlo, ktoré určite uspokojí celú rodinu.

Kuriatká polievka recept

Kuriatká polievka recept

Čítať viac »

Ingrediencie na halušky

Na prípravu halušiek budete potrebovať:
– 500 g zemiakov
– 200 g múky
– 1 vajce
– Soľ podľa chuti
– Voda na varenie

Postup na halušky

Najprv si povaríme zemiaky v osolenej vode. Keď sú dostatočne uvarené, olúpeme ich a rozpučíme na jemnú kašu. Do rozpučených zemiakov pridáme múku, vajce a soľ, dôkladne premiešame, aby sme dostali hladké cesto. Potom z tohto cesta tvarujeme malé guľôčky a varíme ich vo vriacej vode, kým nevyplávajú na hladinu. Odkryjeme a necháme ich vychladnúť.

Ingrediencie na perkelt

Teraz prejdeme k perkeltu, ktorý sa perfektne dopĺňa s haluškami:
– 500 g bravčového alebo kuracieho mäsa
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 červená paprika
– 1 lyžica mletej papriky
– Soľ a korenie podľa chuti
– 250 ml vody alebo vývaru

Postup na perkelt

Na panvici si osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom vhodíme narezané mäso a pražíme, kým nezíska zlatistú farbu. Následne pridáme papriku a mletú papriku. Zalejeme vodou alebo vývarom a necháme podusiť na miernom ohni približne 30 minút, kým mäso nezmäkne. Na konci dochutíme soľou a korením.

Servírovanie halušiek a perkeltu

Halušky podávame s vôňou naplneným perkeltom na vrchu. Táto chutná kombinácia určite zapôsobí a určite si ju obľúbite. Nezabudnite si pripraviť aj čerstvý chlieb, aby ste mohli zachytiť všetku túto lahodnú omáčku. Prajeme vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Milica72 píše:

    Skvelý recept, určite to budem skúšať!

  2. Dobroslava Karolcikova píše:

    Takéto jednoduché recepty sú vždy najlepšie!

  3. Cierna Vavrinec píše:

    Mňam, toto sú moje obľúbené jedlo.

  4. Mačka123 píše:

    Tento recept na halušky a perkelt je skvelý! Halušky sú tak chutné a jemné, že sa hneď rozpustia v ústach. K tomu voňavý perkelt, mmm, nemôžem sa dočkať, kedy to vyskúšam! Určite poteší celú rodinu!

  5. ZelenáŽaba píše:

    Wow, tento recept ma veľmi zaujal! Halušky a perkelt sú moje obľúbené jedlá. Milujem kombináciu týchto chutí. Určite to pripravím na víkendovú rodinnú večeru. Ďakujem za recept!

  6. KocúrKočko píše:

    Jéj, halušky s perkeltom, to je naozaj klasika! Tento recept vyzerá jednoducho a chutne. Už sa teším, ako si to pripravím s rodinou. Dobrú chuť prajem všetkým, ktorí to vyskúšajú!

  7. Slniečko45 píše:

    Tento recept mi pripomína moje detstvo! Halušky s voňavým perkeltom sú skutočne lahodné a jednoduché na prípravu. Určite ho odporúčam všetkým kuchárom začiatočníkom. Dobrú chuť!