Ingrediencie:
– 500 g halušiek
– 500 g bravčového mäsa (krk, plece, plece)
– 2 cibule
– 2 papriky
– 2 paradajky
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice mletej papriky
– soľ, čierne korenie, mleté korenie, majoránka, trochu oleja
Halušky a perkelt
Postup:
1. Mäso nakrájame na menšie kocky a osmažíme na oleji.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku a paradajky. Orestujeme.
3. Pridáme mletú papriku, soľ, čierne korenie, mleté korenie a majoránku podľa chuti.
4. Pridáme halušky a zalijeme trochou vody.
5. Dusíme pokiaľ sa halušky neprevaria.
6. Podávame horúce.
Dobrú chuť!
2)
Halušky a perkelt sú obľúbené jedlá slovenského pôvodu, ktoré si získali srdcia mnohých gurmánov. Dnes vám prinášam recept, ktorý vás prevedie týmto chutným kulinárskym zážitkom. S jednoduchými ingredienciami a ľahkým postupom si môžete pripraviť pravé Slovenské jedlo, ktoré poteší celú rodinu.
Ingrediencie pre halušky
Na prípravu halušiek budete potrebovať:
– 500 g zemiakov
– 200 g múky
– 1 vajce
– Soľ podľa chuti
– Voda na varenie
Postup na halušky
Najprv si uvaríme zemiaky v osolenej vode. Keď sú zemiaky uvarené, olúpeme ich a rozpučíme na kašu. Do rozpučených zemiakov pridáme múku, vajce a soľ, a dôkladne zamiešame, aby sme získali hladké cesto. Potom z cesta tvarujeme malé guľôčky a varíme ich vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch. Odkryjeme a necháme ich vychladnúť.
Ingrediencie na perkelt
Teraz prejdeme na perkelt, ktorý sa skvele hodí k haluškám:
– 500 g bravčového alebo kuracieho mäsa
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 červená paprika
– 1 lyžica papriky
– Soľ a korenie podľa chuti
– 250 ml vody alebo vývaru
Postup na perkelt
Na panvici si orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme narezané mäso a orestujeme, kým nezíska farbu. Následne pridáme papriku a paprikový prášok. Zalejeme vodou alebo vývarom a dusíme na miernom ohni približne 30 minút, kým mäso nezačne byť mäkké. Na záver dochutíme soľou a korením.
Podávanie halušiek a perkeltu
Halušky podávame s voňavým perkeltom na vrchu. Táto kombinácia chutí je nezabudnuteľná a určite si ju zamilujete. Nezabudnite si pripraviť aj čerstvý chlieb, aby ste mohli zachytiť všetku túto lahodnú omáčku. Prajeme vám dobrú chuť!
Skvelý recept, určite to budem skúšať!
Takéto jednoduché recepty sú vždy najlepšie!
Mňam, toto sú moje obľúbené jedlo.
Tento recept na halušky a perkelt je skvelý! Halušky sú tak chutné a jemné, že sa hneď rozpustia v ústach. K tomu voňavý perkelt, mmm, nemôžem sa dočkať, kedy to vyskúšam! Určite poteší celú rodinu!
Wow, tento recept ma veľmi zaujal! Halušky a perkelt sú moje obľúbené jedlá. Milujem kombináciu týchto chutí. Určite to pripravím na víkendovú rodinnú večeru. Ďakujem za recept!
Jéj, halušky s perkeltom, to je naozaj klasika! Tento recept vyzerá jednoducho a chutne. Už sa teším, ako si to pripravím s rodinou. Dobrú chuť prajem všetkým, ktorí to vyskúšajú!
Tento recept mi pripomína moje detstvo! Halušky s voňavým perkeltom sú skutočne lahodné a jednoduché na prípravu. Určite ho odporúčam všetkým kuchárom začiatočníkom. Dobrú chuť!