Halušky do polievky z pohánkovej múky

Halušky do polievky z pohánkovej múky môžeme pripraviť veľmi jednoducho. Stačí, ak do misky vložíme šálku múky, pridáme jedno vajíčko a soľ s vodou. Všetko dôkladne premiešame a varíme vo vriacej a osolenej vode.

Na výrobu halušiek do polievky z pohánkovej múky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 1 šálka pohánkovej múky
– 1 vajce
– soľ
– voda

Halušky do polievky z pohánkovej múky

Postup:

1. Do misky si odmeráme pohánkovú múku a pridáme k nej vajce spolu so štipkou soli.
2. Postupne pridávame vodu a intenzívne miešame, až kým nevznikne jemné cesto.
3. Cesto vytvarujeme do valca a následne odkrajujeme pravidelné kúsky (približne 1 cm).
4. Kúsky tvarujeme do menších bochníkov.
5. Do vriacej osolenej vody pridáme halušky a varíme ich, kým sa nevynoria na povrch.
6. Po vychladnutí halušiek ich môžeme pridať do polievky a podávať.

Dobrú chuť!

Halušky do polievky z pohánkovej múky-2

2) Halušky do polievky z pohánkovej múky

Halušky sú veľmi populárnym jedlom, ktoré si môžeme vychutnať v rozmanitých variáciách. Dnes sa zameriame na recept na halušky do polievky z pohánkovej múky. Tieto halušky sú nielen výborné, ale aj prospešné pre zdravie, keďže pohánková múka je bohatá na bielkoviny a vlákninu.

Ako vykostiť srnčie stehno?

Ako vykostiť srnčie stehno?

Čítať viac »

Ingrediencie na halušky

Na výrobu halušiek do polievky z pohánkovej múky budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 200 g pohánkovej múky
  • 1 vajce
  • 100 ml vody
  • Soľ podľa chuti
  • Nastrúhaný syr (voliteľne)

 

Postup na prípravu halušiek

Na začiatku si pripravíme cesto. V mise zmiešame pohánkovú múku so soľou. Potom pridáme vajce a postupne prilejeme vodu, až kým nedosiahne hladké a elastické cesto. Cesto necháme odpočívať približne 10 minút.

Následne v hrnci priveďte vodu do varu a pridajte štipku soli. Pomocou lyžice alebo strúhadla formujte halušky a opatrne ich vkladajte do vriacej vody. Varíme ich asi 3-5 minút, kým sa neobjavia na hladine. Hotové halušky sceďte a môžete ich pridať priamo do polievky alebo podávať samostatne.

Halušky sú vynikajúcim doplnkom do rôznych polievok, či už sú to zeleninové alebo mäsové. Tešíme sa, že si ich môžete naozaj užiť a obohatiť tak svoj jedálniček o chutné a zdravé jedlo!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Polakova Felix píše:

    Ďakujem za recept! Určite vyskúšam, halušky do polievky sú moje obľúbené.

  2. Peter Malikova píše:

    Halušky do polievky z pohánkovej múky sú super alternatíva. Takéto jedlo je zdravé a chutné. Ďakujem za recept!

  3. Pstastny píše:

    Recept na halušky do polievky z pohánkovej múky je skvelý! Teším sa, že si ho vyskúšam a obohatím svoj jedálniček.