Halušky s hlávkovou kapustou

Na prípravu halušiek s hlávkovou kapustou budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 300 g halušiek
– 1 malá hlávka kapusty
– 1 cibuľa
– 150 g slaninky
– soľ, cesnak, čierne korenie
– olej

Halušky s hlávkovou kapustou

Postup:

1. Najskôr si pripravíme halušky podľa receptu alebo si ich zakúpime už hotové.

2. Na suchej panvici opražíme najemno nasekanú slaninu.

3. Pridáme nasekanú cibuľu a krátko ju orestujeme.

4. Kapustu umyjeme a nakrájame na tenké prúžky.

5. Pridáme ju na panvicu a posolíme. Podlievame trochou vody, aby sa nepripálila.

6. Dusíme kapustu a miešame, až pokiaľ nezmäkne.

7. Na záver vmiešame rozpučený cesnak, čierne korenie a dochutíme soľou.

8. Podávame s haluškami a môžeme ozdobiť kúskami opečenej slaniny.

Ako upiecť linecké kolieska?

Ako upiecť linecké kolieska?

Čítať viac »

Dobrú chuť!

Halušky s hlávkovou kapustou-2

2) Halušky s hlávkovou kapustou

Halušky sú jedným z najobľúbenejších tradičných pokrmov na Slovensku. Ich jednoduchá príprava a skvelá chuť ich robia dokonalou voľbou pre každého, kto chce rýchlo pripraviť niečo chutné. Dnes sa zameriame na recept na halušky s hlávkovou kapustou, ktoré sú výnimočnou kombináciou chuti a výživy.

Ingrediencie, ktoré budete potrebovať

Aby ste si mohli pripraviť halušky s hlávkovou kapustou, potrebujete nasledovné ingrediencie:
• 500 g zemiakov
• 200 g hladkej múky
• 1 vajce
• 1 stredne veľkú hlávku kapusty
• 2 cibule
• soľ a korenie podľa chuti
• olej na restovanie

Postup prípravy krok za krokom

1. Ako prvé uvarte zemiaky v šupke, až sú mäkké. Po uvarení ich olúpte a rozpučte na jemno.

2. Do zemiakov pridajte múku, vajce, soľ a vytvorte hladké cesto. Cesto by malo byť dostatočne husté, aby sa dalo tvarovať.

3. Pomocou lyžice alebo rúk formujte halušky z cesta a varte ich vo vriacej osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.

4. Medzitým na panvici opražte nasekanú cibuľu na oleji, kým nezíska zlatistú farbu. Potom pridajte nakrájanú hlávkovú kapustu a restujte, kým nezmäkne a nezíska peknú farbu.

5. Uvarené halušky premiešajte s orestovanou kapustou a cibuľou, posypte trochou korenia a podávajte. Tieto halušky s hlávkovou kapustou sú vynikajúce najmä s kyslou smotanou alebo syrom.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Oslovak píše:

    Recept na halušky s hlávkovou kapustou znie veľmi chutne, určite ho skúsim pripraviť.

  2. Islota píše:

    Halušky sú jedno z mojich obľúbených jedál, rada vyskúšam tento nový recept.

  3. Arnold Oravcova píše:

    Tento recept na halušky s hlávkovou kapustou mi pripomína detstvo, určite si ho vyskúšam.

  4. Slobodova Ivica píše:

    Milujem halušky a tento recept vyzerá veľmi chutne. Teším sa, že ho vyskúšam!

  5. Farkasovsky Ernest píše:

    Halušky s hlávkovou kapustou sú tradičné slovenské jedlo, a toto je skvelý recept na ne.

  6. Dasa17 píše:

    Recept je jasný a dobre popísaný, ľahko sa bude variť podľa neho.

  7. Maximilian Sindlerova píše:

    Mám rada tradičné slovenské jedlá a tento recept ma zaujal. Určite ho vyskúšam!

  8. Kralova Danica píše:

    Tento recept mi pripomína moju babičku. Skvelé tradičné jedlo.