Hovädzia roštenka na mrkve recept

Recept na hovädziu roštenku obohatenú mrkvou

Natrafila som na video s mäsom, mrkvou a hráškom.

VsetkyRecepty.sk: Hovädzie na hrášku a mrkve

Hovädzia roštenka s mrkvou predstavuje vynikajúci recept, ktorý výborne pasuje k večernému menu. Tu je prehľadný návod:

Potrebné suroviny:

  • 500 g hovädzích rošteniek
  • 2 cibule, pokrájané na kocky
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a korenie podľa vlastného uváženia
  • bylinky (napríklad tymián, rozmarín) podľa preferencie

Postup:

  1. Rozohrejte olej vo väčšej panvici na strednom plameni.
  2. Do panvice pridajte pokrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
  3. Vhoďte kúsky hovädzieho mäsa do panvice a okoreňte soľou, korením a bylinkami.
  4. Opekajte mäsko z každej strany, až kým nie je pekne hnedé.
  5. Pridajte mrkvu do panvice a dobre premiešajte.
  6. Prilejte trochu vody a znížte teplotu na minimálny plameň.
  7. Panvicu zakryte a nechajte jedlo dusiť približne 1 až 1,5 hodiny, kým sa mäsko nezjemní a mrkva sa dostatočne uvarí.
  8. Occassionálne premiešajte a v prípade potreby pridajte vodu, ak sa jedlo začne pripaľovať.
  9. Podávajte hovädziu roštenku s dusenou mrkvou a obľúbenou prílohou, napríklad varené zemiaky.

Videonávod, ktorý ste sa rozhodli zdieľať, môže byť tiež veľmi užitočný pre podrobnejšie inštrukcie.

Hovädzia roštenka na mrkve recept-2

Polievka zo zelených fazuľových strukov

Polievka zo zelených fazuľových strukov

Čítať viac »

2) Hovädzia roštenka na mrkve recept

Hovädzia roštenka s mrkvou je populárne jedlo, ktoré poteší každého milovníka mäsa. Toto jedlo nie len, že vynikajúco chutí, ale taktiež prináša krásne farebné variácie na tanieri. V nasledujúcom článku si podrobne predstavíme recept s kompletným zoznamom potrebných surovín a jednoduchým postupom, s ktorým si poradí naozaj každý.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu tejto chutnej hovädzej roštenky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 kg hovädzej roštenky
  • 4 stredne veľké mrkvy
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušenej tymiánu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup na prípravu hovädzej roštenky s mrkvou

Najprv zahrejte olivový olej vo veľkom hrnci. Následne pridajte nakrájané cibule a cesnak a počkajte, kým zmäknú. Potom do hrnca pridajte na kúsky nakrájanú hovädziu roštenku a opražte ju zo všetkých strán, aby sa mäsko uzavrelo a uchovalo si všetky šťavy.

Až keď je roštenka krásne zhnedlá, pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a posypte ju tymiánom. Doplňte do hrnca hovädzí vývar, ochuťte soľou a korením a nechajte variť na miernom plameni asi 2 hodiny. Tento čas je kľúčový, pretože mäso musí byť jemné a chutné.

Po uplynutí varenia zostáva už len servírovať túto lahodnú hovädziu roštenku s mrkvou na tanieri. Varenie s láskou si vždy vyžaduje čas, no výsledok rozhodne stojí za to!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Vit Klapka píše:

    Skvelý recept, musím vyskúšať!

  2. Zina87 píše:

    Recept sa mi veľmi páči, skúsim si ho pripraviť.