Hovädzia roštenka na mrkve recept
Našla som video s mäskom na mrkve a hrášku.
Hovädzia roštenka na mrkve je skvelý recept, ktorý sa lahodne hodí k večeri. Tu je jednoduchý postup:
Potrebné ingrediencie:
- 500g hovädzích rošteniek
- 2 cibule, nakrájané na kocky
- 2 mrkvy, nakrájané na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- bylinky (napr. tymián, rozmarín) podľa chuti
Postup:
- Rozohrejte olej vo veľkej panvici na strednom ohni.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezačnú byť mäkké a zlatisté.
- Pridajte kúsky hovädzieho mäsa do panvice a pridajte soľ, korenie a bylinky.
- Opečte mäso zo všetkých strán, kým nie je dobre hnedé.
- Pridajte mrkvu do panvice a premiešajte.
- Pridajte trochu vody a znížte teplotu na nízky oheň.
- Zakryte panvicu a nechajte jedlo dusiť asi 1 až 1,5 hodiny, kým sa mäso nezmäkne a mrkva sa stačí uvariť.
- Občas premiešajte a pridajte vodu, ak sa jedlo zaschne.
- Podávajte hovädziu roštenku s dusenou mrkvou a prílohou podľa chuti, napríklad s varenými zemiakmi.
Videorecept, ktorý ste zdieľali, môže byť tiež užitočný pre podrobnejší postup.
2)
Hovädzia roštenka na mrkve je obľúbené jedlo, ktoré poteší každého milovníka mäsa. Toto jedlo nielenže chutí skvelo, ale prináša aj krásne farby na tanier. V nasledujúcom článku si spolu predstavíme recept so všetkými potrebnými ingredienciami a postupom, ktorý je jednoduchý a zvládne ho každý.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Aby ste si mohli pripraviť túto lahodnú hovädziu roštenku, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 kg hovädzej roštenky
- 4 stredne veľké mrkvy
- 2 cibuľe
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušenej tymiánu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy hovädzej roštenky na mrkve
Prvá vec, ktorú urobíte, je zohriať olivový olej vo veľkom hrnci. Následne pridajte nasekané cibuľe a cesnak, a počkajte, kým zmäknú. Dokonca pridajte na kúsky nakrájanú hovädziu roštenku a opražte ju z každej strany, aby sa mäso uzavrelo a udržalo všetky šťavy.
Až keď je roštenka pekne zhnednutá, pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a posypte ju tymiánom. Následne kladte do hrnca hovädzí vývar, dochuťte soľou a korením, a nechajte variť na miernom ohni asi 2 hodiny. Tento čas je dôležitý, pretože mäso musí byť jemné a chutné.
Po uplynutí doby varenia vám zostane už len servírovať túto lahodnú hovädziu roštenku s mrkvou na tanieri. Varenie s láskou vždy vyžaduje trochu času, no výsledok stojí za to!
Skvelý recept, musím vyskúšať!
Vyzera to naozaj chutne.
Lahodné jedlo.
Pekné farby a skvelá chuť!
Recept sa mi veľmi páči, skúsim si ho pripraviť.