Potrebujeme:
– 200 g čokolády
– 200 g masla
– 100 g cukru
– 4 vajcia
– 100 g hladkej múky
– štipka soli
Hrnčeková krtková torta
Postup:
1. Rozpustite čokoládu spolu s maslom nad parou alebo vo vodnom kúpeli do hladka. Nechajte trochu vychladnúť.
2. Oddelte bielka od žĺtkov. Bielka vyšľahajte so štipkou soli do tuha.
3. Žĺtka spolu s cukrom vyšľahajte do peny.
4. Pridajte rozpustenú čokoládu s maslom do žĺtkovej peny a premiešajte.
5. Do zmesi pridajte hladkú múku a opatrne ju vmiešajte.
6. Nakoniec pridajte vyšľahané bielka a opatrne ich vmiešajte do zmesi.
7. Zmes zalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 25-30 minút, alebo kým nebude krtkova torta pevná na dotyk.
8. Nechajte tortu vychladnúť v forme a potom ju môžete ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
Dobrú chuť!