Hrnčeková sacherová torta

Hrnčeková Sachertorte je klasický rakúsky koláč, ktorý je obľúbený po celom svete. Tu je recept pre túto lahodnú tortu:

Potrebujeme:
– 1 hrnček hladkej múky
– 1 hrnček krupicového cukru
– 1 hrnček mletej horkej čokolády
– 1 hrnček horúcej vody
– 1 balenie masla
– 4 vajcia
– 1/2 balenia prášku do pečiva
– malá štipka soli

 

Na polevu:
– 200g horkej čokolády
– 200ml smotany na šlahanie

 

Hrnčeková sacherová torta

Postup:
1. V miske zmiešame múku, cukor, kakao, prášok do pečiva a soľ.
2. K zmesi pridáme rozpustené maslo, horúcu vodu a vajcia. Dobré premiešame.
3. Pečieme vystlanú a vymastenú formu v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30-40 minút.
4. Pripravíme polevu – na miernom ohni zahrejeme smotanu a pridáme nasekanú čokoládu.
5. Koláč prekrojíme na polovicu a povrch a strany potrieme polevou.

Hrnčeková Sachertorte je skvelou voľbou pre každú príležitosť. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *