Hrnčekový ríbezľový koláč

Hrnčekový koláč s ríbezľami predstavuje fantastický dezert, ktorý si môžete vychutnať počas celého roka. Nezáleží na tom, či ho chystáte na rodinné akcie alebo len tak pre potešenie, tento hrnčekový koláč je rýchly a bezproblémový na prípravu.

Na jeho vytvorenie vám postačí niekoľko základných ingrediencií, ktoré obvykle nájdete doma. Odporúčam tento recept, ktorý je prispôsobený pre bežný hrnček, takže si ho môžete pripraviť bez zbytočného váženia.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1/2 hrnčeka oleja (najideálnejšie slnečnicového)
  • 1/2 hrnčeka ríbezlí (môžete využiť červené, čierne či biele)
  • 1 vajce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 štipka soli
  • Cukrová posýpka alebo práškový cukor na dekoráciu (nepovinné)

 

Ako pripraviť bravčové karé?

Ako pripraviť bravčové karé?

Čítať viac »

Hrnčekový ríbezľový koláč

Postup:

  1. Príprava ingrediencií: Pred začatím procesu pečenia si nezabudnite predhriať rúru na 180 °C. Tento krok zaistí, že sa koláč upečie rovnomerne a dosiahne krásnu zlatistú farbu. Keď je rúra pripravená, zorganizujte si všetky ingrediencie, aby ste ich mali na dosah.
  2. Miešanie mokrých ingrediencií: V stredne veľkej miske rozbite vajce a pridajte k nemu cukor (v oboch formách) a mlieko. S pomocou metličky alebo mixéra všetko dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladká a nadýchaná zmes. Následne pomaly pridajte olej a opäť všetko dôkladne zmiešajte, aby sa všetky tekuté zložky prepojili.
  3. Miešanie suchých ingrediencií: V ďalšej miske skombinujte hladkú múku, prášok do pečiva a soľ. Dobre ich premiešajte, aby sa všetky zložky spojili a vytvorili homogénnu zmes.
  4. Integračná fáza: Teraz opatrne pridajte zmes suchých ingrediencií do zmesi mokrých ingrediencií. Pomocou varešky alebo stierky jemne premiešajte, len kým sa zložky spojí. Dbajte na to, aby sa zmes neprešľahala; inak by koláč mohol byť tuhý.
  5. Pridanie ríbezlí: Ak je cesto hotové, pridajte umyté a vysušené ríbezle. Ak používate mrazené ríbezle, nie je potrebné ich predhriavať, stačí ich pridať priamo do cesta. Opäť jemne premiešajte, aby sa ríbezle rovnomerne rozložili v ceste.
  6. Vylievanie do formy: Pripravte si plech na pečenie, ktorý je potrebné vystlať papierom na pečenie alebo ho vymastiť olejom. Dôkladne vylejte cesto do plechu a uhladte jeho povrch.
  7. Pečenie: Vložte plech do predhriatej rúry a pečte asi 30 – 35 minút. Po 30 minútach môžete koláč skontrolovať pomocou špajdle – ak vyjde čistá, koláč je hotový. Ak nie, pečte ho ešte niekoľko minút.
  8. Chladenie: Po upečení vyberte koláč z rúry a nechajte ho na plechu vychladnúť. Následne ho preneste na kuchynskú mriežku, aby sa chladil rovnomerne.
  9. Podávanie: Keď koláč vychladne, môžete ho posypať práškovým cukrom alebo cukrovou posýpkou, ak chcete. Ríbezľový koláč je skvostný teplý, ale aj studený. Môžete ho servírovať s kopčekom šľahačky, jogurtom alebo jednoducho tak, ako je, s šálkou čaju či kávy.

Tipy:

  1. Experimentujte s ovocím: Ak nemáte ríbezle, môžete vyskúšať iné druhy ovocia, ako sú jablká, hrušky alebo broskyne.
  2. Uskladnenie: Koláč môžete uchovávať v uzavretej nádobe pri izbovej teplote. Najlepšie je ho zjesť do niekoľkých dní, aby si uchoval čerstvosť.

Dúfam, že si tento hrnčekový ríbezľový koláč užijete a potešíte seba aj svojich blízkych! Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

18 Komentárov

  1. Viliam Stefan píše:

    Výborný recept! Urobil som tento koláč na rodinnej oslave a všetci ho zbožňovali. Určite sa k nemu ešte niekedy vrátim!

  2. Tadeas56 píše:

    Tento ríbezľový koláč je skvelý. Ľahko sa pripravuje a chutí fantasticky, určite odporúčam vyskúšať!

  3. Miloš123 píše:

    Tento hrnčekový ríbezľový koláč vyzerá naozaj skvele! Určite ho vyskúšam, pretože je rýchly a jednoduchý. Mám rád, keď sú recepty bez zbytočného váženia. Ďakujem za zdieľanie!

  4. KocúrKryštof píše:

    Juj, to vyzerá naozaj chutne! Ríbezle milujem a tento koláč sa zdá byť perfektný na víkend. Už sa teším, ako si ho pripravím a poteším celú rodinu!

  5. Lenička77 píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadala! Milujem koláče a hrnčekové recepty sú super. Vďaka za tipy, určite sa do toho pustím hneď zajtra!

  6. ZelenýJabko píše:

    Wow! Hrnčekový ríbezľový koláč vyzerá skvele. Milujem jednoduché a rýchle recepty, ktoré môžem pripraviť pre návštevu. Určite ho vyskúšam čoskoro!

  7. RoboPečenie píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem! Rýchly dezert s ríbezľami? To znie perfektne! Ďakujem za recept, veľmi sa teším na pečenie.

  8. SladkáAnka píše:

    Som nadšená týmto receptom! Koláče s ríbezľami sú moje obľúbené a tento hrnčekový spôsob prípravy je veľmi praktický. Určite sa mi podarí!

    1. MäkučkýPufko píše:

      @SladkáAnka Áno, aj ja mám ríbezle veľmi rád! Budem ho piecť s deťmi, určite sa zabavíme.

    2. @Bublinka99 píše:

      @SladkáAnka Presne tak! Všetci doma budú mať radosť z tohto chutného koláča!

  9. @Slniečko12 píše:

    @SladkáAnka S týmto koláčom určite zaboduješ! Hrnčekové recepty sú také pohodlné.

  10. @KreatívnyJano píše:

    @Slniečko12 A navyše sa dá variabilne experimentovať s ovocím. Teším sa na vyskúšanie!

  11. @FialováBublina píše:

    @Slniečko12 Super nápad robiť rôzne variácie s ovocím! Toto je dokonalý základ.

  12. NellaRužová píše:

    Neviem sa dočkať, kedy si tento koláč upečiem na rodinné stretnutie. Je to skvelý nápad!

  13. Kvetinka123 píše:

    Tento hrnčekový ríbezľový koláč je naozaj fantastický! Pripravila som ho pre rodinnú oslavu a všetkým veľmi chutil. Postup bol jednoduchý a výsledok bol úžasný. Ríbezle dodali koláču krásnu chuť a farbu. Odporúčam všetkým, ktorí milujú sladké dezerty! Ďakujem za skvelý recept!

    1. Miloško píše:

      Súhlasím, tento koláč je skutočne výborný! Môj syn si ho zamiloval a chce ho mať na každej oslave. Dík za tipy, určite vyskúšame aj iné ovocie!

    2. JasnéSlnečko píše:

      Aj ja som ho piekla a musím povedať, že to bola rýchlovka! Mám rada jednoduché recepty. Koláč je chutný aj studený, ideálny na letné dni s čajom!

      1. 😍 Lucia 🔥 píše:

        Ďakujeme za spätnú väzbu! Veľmi nás teší, že sa Vám náš recept na koláč páčil a že ste si ho tak rýchlo pripravili. Súhlasíme, jednoduché recepty sú vždy skvelou voľbou, a teší nás, že Vás tento koláč oslovil. Skvelý tip s konzumáciou koláča aj so studeným čajom, určite ideálna kombinácia pre letné dni. Ďakujeme ešte raz a tešíme sa, že sa Vám náš recept páčil!