Hubová polievka s mrveničkou

Hubová polievka s mrveničkou patrí medzi najpopulárnejšie pokrmy, ktoré nás dokážu zahriat a uspokojiť aj v najchladnejších dňoch. Je bohatá na chuť a vôňu, a na jej prípravu je možné využiť rôzne druhy húb.

V tejto variácii vám ponúkam recept na chutnú hubovú polievku s mrveničkou, ktorá dodá jedlu jedinečný šmrnc a textúru. Postupujte podľa týchto krokov a užite si prípravu tohto vynikajúceho pokrmu.

Ingrediencie
Na polievku:

  • 500 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny, hliva alebo iné obľúbené huby)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 1 mrkva
  • 1 liter zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 150 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1-2 bobkové listy
  • Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

Na mrveničku:

  • 100 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • 50 g strúhanky
  • 1 vajce
  • Soľ podľa preferencie

 

Hubová polievka s mrveničkou

Postup
Príprava mrveničky:

Hokkaido polievka tinkine recepty

Hokkaido polievka tinkine recepty

Čítať viac »

  1. Zmesi ingrediencií: V miske zmiešajte hladkú múku, strúhanku a štipku soli. Pridajte maslo, ktoré by malo byť na izbovej teplote, a všetko dôkladne premiešajte, kým zmes nezačne lepíť dohromady.
  2. Pridanie vajcia: Do zmesi pridajte vajce a znova premiešajte, kým nevznikne škrobovitá hmota.
  3. Formovanie mrveničky: Hmotu rozdeľte na menšie časti a vytvorte malé mrveničky. Môžete tiež zmes prehnúť cez strúhadlo, aby vznikli hrubšie mrveničky.

Príprava hubovej polievky:

  1. Príprava zeleniny: Očistite cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiaky. Cibuľu nakrájajte na jemno, cesnak na plátky, mrkvu a zemiaky na malé kocky.
  2. Smaženie polievky: Na panvici rozpustite maslo na strednom ohni a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte dozlatista, kým nebude cibuľa priesvitná. Potom pridajte cesnak a krátko ho osmažte, aby sa uvoľnila jeho aróma.
  3. Pridanie húb: Očistené a nakrájané huby pridajte na panvicu a smažte, kým nezmäknú a nezhnednú. Tento krok je veľmi potrebný, pretože huby vyžarujú vodu a dodajú polievke bohatú chuť.
  4. Varíme polievku: Do panvice pridajte nakrájané zemiaky, mrkvu, bobkový list a zalejte všetkým vývarom. Polievku priveďte k varu, potom znížte teplotu a varte asi 20 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú.
  5. Mixovanie: Po uvarení polievku môžete rozmixovať ponorným mixérom do hladka, alebo ju nechať hrubú, podľa vašej preferencie.
  6. Pridanie smotany: Po rozmixovaní pridajte smotanu na varenie a zamiešajte. Nezabudnite dochutiť soľou a čiernym korením podľa potreby.

Opraženie mrveničky:

  1. Smaženie: Na panvici na strednom ohni rozpustite malé množstvo masla a pridajte mrveničku. Smažte do zlatista, pričom stále premiešajte, aby sa neprepálila. Cieľom je dosiahnuť krásnu zlatohnedú farbu.

Finálne podávanie:

  1. Servírovanie: Polievku servírujte horúcu, posypanú chrumkavou mrveničkou a ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ku nej pridať aj čerstvý chlieb alebo pečivo.

Som presvedčený, že si túto hubovú polievku s mrveničkou zamilujete! Je to dokonalé jedlo na chladné dni a skvelá voľba pre milovníkov húb. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

14 Komentárov

  1. Talianova Henrich píše:

    Recept vyzerá veľmi jednoducho a chutne, určite ho vyskúšam!

  2. Belo13 píše:

    Hubová polievka s mrveničkou je moja obľúbená, teším sa na nový recept!

  3. Svetlana Golonka píše:

    Tento recept vyzerá skvelo, určite vyskúšam pripraviť hubovú polievku s mrveničkou!

  4. Frantisek Simkova píše:

    Vďaka za skvelý recept, už sa neviem dočkať, kedy si túto polievku uvarím!

  5. Hlava XXII píše:

    Wow, táto hubová polievka s mrveničkou vyzerá skvele! Mám rád, keď sú jedlá jednoduché na prípravu a zároveň chutné. Určite vyskúšam tento recept, najmä teraz, keď je vonku chladno. Ďakujem za zdieľanie!

  6. Janka123 píše:

    Znie to úžasne! Nikdy som nejedla hubovú polievku s mrveničkou, ale po prečítaní tohto receptu sa na ňu veľmi teším. Musím si pripraviť všetky ingrediencie a už sa nemôžem dočkať chutiť túto dobrotu!

  7. KocúrikMiauk píše:

    Tak toto je presne to, čo potrebujem na zimu! Hubová polievka je moja obľúbená a tá mrvenička vyzerá tak chutne! Určite sa pustím do varenia podľa tvojho receptu. Ďakujem za inšpiráciu!

  8. PetríkMňau píše:

    Tento recept je super! Rád varím a huby mám veľmi rád. Mrvenička dodá polievke úplne inú chuť. Skvelý tip na víkendové varenie, určite to vyskúšam a všetkým odporučím!

  9. SloníkDora píše:

    Neviem sa dočkať, kedy vyskúšam túto hubovú polievku! Znie to ako ideálne jedlo na zimu, hlavne s tou chrumkavou mrveničkou. Ďakujem za recept, určite ho odskúšam už tento víkend!

  10. Miloš123 píše:

    Tento recept na hubovú polievku je jednoducho skvelý! Práve som ho vyskúšal a musím povedať, že chutí fantasticky. Húb bolo dosť a tá mrvenička dodala jedlu úžasnú textúru. Odporúčam každému, kto má rád huby, aby to určite skúsil. Skvelé na chladné dni!

    1. JankaHlava píše:

      Úplne súhlasím! Ja som sa do tejto polievky zamilovala hneď na prvý pokus. Je to taká pohodová večera a môžem si ju pripraviť aj z toho, čo mám doma. Odporúčam pridať aj trošku syra na vrch pre extra chuť!

      1. 😍 Lucia 🔥 píše:

        Ďakujeme za Váš komentár! Súhlasíme, táto polievka je naozaj výborná a vhodná aj na pohodovú večeru. Pridanie syra na vrch je skvelý tip, určite to pridáva extra chuť a zaujímavosť do jedla. Tešíme sa, že ste si ju obľúbili a dúfame, že budete mať aj ďalšie príjemné kulinárske zážitky!

    2. Svetlanka88 píše:

      Taktiež milujem túto polievku! Pripravila som ju pre rodinu a všetci si pochvaľovali. Je to jednoduché jedlo, ktoré sa rýchlo pripraví a zasýti. Myslím, že si to nájdu cestu do mojej pravidelnej kuchyne!

    3. 😍 Lucia 🔥 píše:

      Ďakujeme Vám za skvelý komentár a teší nás, že Vám recept na hubovú polievku tak chutil! Mrvenička je skutočne skvelým doplnkom, ktorý dodá jedlu nielen textúru, ale aj vynikajúcu chuť. Súhlasíme, že je to perfektná voľba na chladné dni. Ak budete mať ďalšie otázky alebo požiadavky na recepty, neváhajte sa podeliť. Ďakujeme ešte raz a prajeme dobrú chuť!