Jednoduché výborné lasagne

Lasagne predstavujú tradičné jedlo talianskej gastronomie, ktoré si podmanilo srdcia mnohých milovníkov jedla po celom svete. Ich jedinečná chuť a nezameniteľná textúra robia z tohto pokrmu skvelú voľbu na rodinné večere, oslavy či ako lahodný obed. Dnes sa s vami podelím o jednoduchý recept na lahodné lasagne, ktoré dokáže pripraviť naozaj každý, vrátane úplných nováčikov.

Ingrediencie na jednoduché lasagne

Pre prípravu týchto chutných lasagní budete potrebovať:

  • 9 plátov lasagní
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 veľkú cibuľu
  • 800 g paradajkového pretlaku
  • 250 g ricotty
  • 200 g nastrúhaného syra mozzarella
  • 2 čajové lyžičky sušeného oregána
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej

Príprava lasagní

Začneme s prípravou náplne. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich, kým nie sú zlatisté. Potom pridajte mleté mäso a opražte, kým nie je rovnomerne prepečené. Prilejte paradajkový pretlak, pridajte oregáno, soľ a korenie a varte na miernom ohni približne 15 minút.

Kým sa náplň varí, predvarte lasagne v osolenej vode, aby sa trochu zmäkli. Keď sú náplň a lasagne hotové, môžete prejsť na skladanie. Na dno zapekacej misy dajte trochu náplne, následne vrstvu lasagní, opäť náplň, ricottu a nakoniec posypte nastrúhaným syrom. Tento postup opakujte, až kým sa misa nenaplní.

Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov C, kým povrch nezíska zlatistú a chrumkavú farbu, približne 30 – 40 minút. Nechajte chvíľu vychladnúť, aby sa lasagne lepšie krájali a užívajte si tento výnimočný pokrm s rodinou a priateľmi.

Jednoduché a lahodné lasagne-2

2) Jednoduché a lahodné lasagne

Ak hľadáte rýchly a chutný recept, lasagne sú výbornou voľbou! Tento pokrm, plný vrstiev chutného mäsa, syra a omáčky, je ideálny na rodinné jedlá alebo stretnutia s priateľmi. Môžete si ich prispôsobiť podľa vlastných preferencií, avšak dnes sa zameriame na základný recept, ktorý určite poteší každého.

Ingrediencie, Ktoré Potrebujete

Na prípravu týchto jednoduchých a lahodných lasagní budete potrebovať:

  • 9-12 plátkov lasagní (podľa veľkosti formy)
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 200 g ricotty
  • 200 g nastrúhaného syra mozzarella
  • 1 vajce
  • soľ, korenie a bylinky podľa chuti

Príprava

Príprava lasagní je jednoduchá a zábavná. Najprv predhrejte rúru na 180 °C. V panvici osmažte cibuľu a cesnak, potom pridajte mleté mäso a opečte, až kým nebude zlatohnedé. Následne pridajte paradajkový pretlak a trochu vody. Dochutíte soľou, korením a bylinkami a varte asi 15 minút.

V miske zmiešajte ricottu s vajcom, soľou a korením. Potom začnite vrstviť: do zapekacej misy dajte trochu omáčky, plátky lasagní, ricottovú zmes a nastrúhaný syr. Opakujte, kým neminiete všetky ingrediencie. Na vrch nasypte zostávajúcu mozzarellu.

Kuracie prsia na plechu

Kuracie prsia na plechu

Čítať viac »

Pokryté alobalom vložte do rúry na 30 minút, potom odstráňte alobal a pečte ďalších 15-20 minút, kým nebude povrch zlatistý. Nezabúdajte, že lasagne sú najchutnejšie, ak ich pripravíte deň vopred, aby sa chute prepojili.

Jednoduché a skvelé lasagne s riccotou-3

3) Jednoduché a skvelé lasagne s riccotou

Ahojte, milí čitatelia! Dnes sa s vami podelím o recept na jednoduché a skvelé lasagne, ktoré sa určite stanú obľúbeným jedlom v každej domácnosti. Tento recept je ideálny pre rodinné stretnutia alebo víkendové večere. Poďme sa pozrieť na ingrediencie a postup, ako si pripraviť túto lahodnú delikatesu.

Ingrediencie na lasagne

Na prípravu našich lasagní budeme potrebovať nasledujúce ingredience:

  • 9 plátkov lasagní
  • 500 g mletého mäsa (bravčového alebo hovädzieho)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 400 g ricotty (alebo tvarohu)
  • 200 g strúhaného syra (napr. mozzarella)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • bylinky (bazalka, oregano)

Príprava lasagní

1. Najprv na panvici zohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým nezačnú zlatnúť.
2. Pridajte mleté mäso a osoľte a okoreňte podľa chuti. Smažte, kým nie je rovnomerne prepečené.
3. Následne pridajte paradajkový pretlak a bylinky. Nechajte zmes variť približne 20 minút na miernom ohni.
4. Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. Do zapekacej misky dajte trochu omáčky, položte vrstvu lasagní, potom nasledujúcu vrstvu ricotty, opäť omáčku a posypte strúhaným syrom. Tento postup opakujte, kým sa misa nenaplní.
5. Na záver pečte lasagne približne 30-40 minút, kým nie sú zlatohnedé.

Servírujte horúce a vychutnajte si tento chutný pokrm s rodinou a priateľmi. Prajem vám dobrú chuť!

 

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *