Jemný jablkový zákusok

 

Recept na jemný jablkový koláč:

Ingrediencie:

  • 4 jablká (olúpané a nakrájané na tenké plátky)
  • 1/2 šálky rastlinného oleja
  • 1 šálka cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 2 vajcia
  • 1 1/2 šálky múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • poleva (najlepšie citrónová alebo vanilková)

 

Jemný jablkový koláč

Postup:

  1. Najprv si predhrejte rúru na 180 °C a pripravte plech na pečenie.
  2. V miske skombinujte olej, cukor, vanilkový extrakt a vajcia. Postupne vmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a mletú škoricu do tejto zmesi.
  3. Do zmesy opatrne zapracujte nakrájané jablká.
  4. Zmes rozotrite na pripravený plech a pečte v rúre približne 25-30 minút, kým koláč nedosiahne krásnu zlatistú farbu.
  5. Ponechajte koláč vychladnúť a následne ho môžete posypať polevou podľa vášho výberu.

Dobrú chuť!

Jemný jablkový zákusok-2

Makaróny so syrom v paradajkovej omáčke

Makaróny so syrom v paradajkovej omáčke

Čítať viac »

2) Jemný jablkový zákusok

Tento jemný jablkový koláč je vynikajúci dezert, ktorý poteší každého milovníka jabĺk. Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly, takže ho zvládne aj začiatočník v kuchyni. Pozrime sa na to, čo budeme potrebovať a ako ho pripravíme.

Ingrediencie na jemný jablkový koláč

Ak chceme pripraviť tento lahodný jablkový koláč, budeme potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 4 stredne veľké jablká
  • 200 g múky
  • 150 g cukru
  • 3 vajcia
  • 100 ml oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 čajová lyžička škorice
  • Štipka soli
  • Práškový cukor na posypanie (voliteľné)

Príprava.

Postup prípravy jemného jablkového koláča je veľmi jednoduchý. Nasledujte tieto kroky:

  1. Najskôr si predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Jablká umyte, olúpte a nakrájajte na kocky.
  3. V miske zmiešajte vajcia s cukrom do peny, potom pridajte olej a dôkladne premiešajte.
  4. Do tejto zmesi postupne zapracovávajte preosiatu múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  5. Nakoniec opatrne vmiešajte nakrájané jablká do cesta.
  6. Podľa potreby preložte cesto do vymastenej formy a vložte do predhriatej rúry na približne 30-35 minút.
  7. Po upečení nechajte koláč vychladnúť a posypte práškovým cukrom, ak si to prajete.

Jemný jablkový koláč je hotový, takže si ho môžete vychutnať s rodinou alebo priateľmi. Užite si jeho bohatú chuť a aromatickú vôňu!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Filomena49 píše:

    Jablkový zákusok je výborný dezert, tento recept budem musieť vyskúšať. Znie to ako jednoduché a rýchle pečenie.

  2. Mojmir Gonova píše:

    Vďaka za tento skvelý recept na jemný jablkový zákusok, ktorého príprava nie je náročná a výsledok je vždy lahodný.