kelový prívarok bez muky

Kelový prívarok bez múky

Kelový prívarok predstavuje klasický slovenský pokrm, ktorý disponuje hustejšou konzistenciou a je skvelou zdravou a výživnou alternatívou k tradičným jedlám. V nasledujúcom recepte vám priblížim, ako ho pripraviť bez použitia múky.

Ingrediencie:

  • 1 veľká hlávka kelu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 200 g pohánky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olej na smaženie
  • soľ, korenie, majoránka podľa chute

Postup:

  1. Listy kelu oddelíme a nakrájame ich na tenké prúžky. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na drobné kúsky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
  2. Do väčšej nádoby pridáme trochu oleja a na ňom opražíme cibuľu spolu s cesnakom, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  3. Do nádoby následne vložíme nakrájaný kel a zemiaky a opražíme ich spolu pár minút. Potom pridáme pohánku a podlievame zeleninovým vývarom.
  4. Osolíme, okoreníme a vmiešame majoránku. Pokrm varíme na miernom ohni približne 30 minút, až kým zemiaky nezmäknú a pohánka nebude uvarená.
  5. Na konci môžeme prívarok dozdobiť čerstvou petržlenovou vňatkou a mletou sladkou paprikou.

Hotový kelový prívarok bez múky servírujeme teplý, najlepšie posypaný čerstvou petržlenovou vňatkou. Dúfam, že si tento lahodný a zdravý pokrm vychutnáte! Príjemnú chuť!

Kuracie stehná bez kosti – Recept

Kuracie stehná bez kosti – Recept

Čítať viac »

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *