Kelový prívarok bez múky
Kelový prívarok predstavuje klasický slovenský pokrm, ktorý disponuje hustejšou konzistenciou a je skvelou zdravou a výživnou alternatívou k tradičným jedlám. V nasledujúcom recepte vám priblížim, ako ho pripraviť bez použitia múky.
Ingrediencie:
- 1 veľká hlávka kelu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 zemiaky
- 200 g pohánky
- 1 l zeleninového vývaru
- olej na smaženie
- soľ, korenie, majoránka podľa chute
Postup:
- Listy kelu oddelíme a nakrájame ich na tenké prúžky. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na drobné kúsky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
- Do väčšej nádoby pridáme trochu oleja a na ňom opražíme cibuľu spolu s cesnakom, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Do nádoby následne vložíme nakrájaný kel a zemiaky a opražíme ich spolu pár minút. Potom pridáme pohánku a podlievame zeleninovým vývarom.
- Osolíme, okoreníme a vmiešame majoránku. Pokrm varíme na miernom ohni približne 30 minút, až kým zemiaky nezmäknú a pohánka nebude uvarená.
- Na konci môžeme prívarok dozdobiť čerstvou petržlenovou vňatkou a mletou sladkou paprikou.
Hotový kelový prívarok bez múky servírujeme teplý, najlepšie posypaný čerstvou petržlenovou vňatkou. Dúfam, že si tento lahodný a zdravý pokrm vychutnáte! Príjemnú chuť!