kelový prívarok bez muky

Kelový prívarok je tradičný slovenský pokrm, ktorý má hustejšiu konzistenciu a je ideálny ako zdravá a sýta alternatíva klasickým jedlám. V tomto recepte vám ukážem, ako ho pripraviť bez použitia múky.

Ingrediencie:
– 1 veľká hlávka kelu
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 3 zemiaky
– 200 g pohánky
– 1 l zeleninového vývaru
– olej na smaženie
– soľ, korenie, majoránka podľa chuti

Postup:
1. Kel odoberieme listy a nakrájame ich na tenké prúžky. Cibuľu aj cesnak očistíme a nakrájame na jemné kúsky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
2. Do väčšieho hrnca nalejeme trochu oleja a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
3. Pridáme nakrájaný kel a zemiaky a restujeme ich spolu pár minút. Potom pridáme pohánku a podlievame zeleninovým vývarom.
4. Osolíme, okoreníme a pridáme majoránku. Varíme pokrm na miernom ohni asi 30 minút, kým zemiaky nezmäknú a pohánka sa uvarí.
5. Na záver môžeme prívarok došľahať so zelenou petržlenovou vňatkou a mletou sladkou paprikou.

Hotový kelový prívarok bez múky podávame horúci, ideálne posypaný zelenou petržlenovou vňatkou. Dúfam, že si tento zdravý a chutný pokrm vychutnáte! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *