Kokosová roláda so salkom

Tento ľahký a chutný kokosový dezert v tvare rolády je skvelou voľbou pre všetkých fanúšikov kokosu. Poteší vás nielen svojou hebkosťou a vynikajúcou chuťou, ale aj svojou nenáročnosťou. Tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 4 vajíčka
  • 150 g cukru práškového
  • 120 g múky
  • 50 g kokosu strúhaného
  • 1 lyžička prášku na pečenie
  • 1 pohár šľahačky
  • 4 lyžice cukru mletého
  • Kokosové vločky na dekoráciu

 

Kokosová roláda so salkom

Príprava:

Koľko kalórií má šunka?

Koľko kalórií má šunka?

Čítať viac »

  1. Na začiatku oddelte bielka od žĺtkov a bielka šľahajte, až pokým nie sú tvrdé. Postupne pridávajte práškový cukor a šľahajte ešte chvíľu, kým nebude zmes pevná.
  2. K bielkovému snehu pridajte žĺtka a jemne premiešajte. Potom zapracujte múku, kokos a prášok do pečiva do zmesi opatrnými pohybmi.
  3. Plech vystlite papierom na pečenie a naň rozotrite cesto. Pečte vo vyhriatej rúre na 180°C približne 12-15 minút alebo kým nie je cesto pevné a zlatohnedé.
  4. Po upečení vyberte plát z rúry a nechajte ho vychladnúť. Medzitým pripravte šľahačku: vložte ju do misky a začnite šľahať, postupne pridávajúc mletý cukor, až kým nebude šľahačka dostatočne pevná.
  5. Na vychladnuté cesto naneste šľahačku a rolkujte do tvaru rolády. Ozdobte kokosovými vločkami a uložte do chladničky na aspoň 1 hodinu pred podávaním.
  6. Nakrájajte na plátky a podávajte. Prajeme dobrú chuť!

Poznámka: Táto kokosová roláda je vynikajúcou voľbou dezertu pre rôzne príležitosti. Je jemná, osviežujúca a naplnená kokosovou arómou. Vytvára tropickú atmosféru a určite zaujme každého, kto si ju vyskúša.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *