Fazulova polievka na kyslo je tradičná slovenská polievka, ktorá sa vyznačuje kyslou chuťou a obsahom fazule. Tu je jednoduchý recept na túto chutnú polievku:

Potrebujete:

  • 250 g fazule (nalejte vodu na fazuľu a nechajte ju cez noc namočenú)
  • 1 cibuľu, nakrájanú na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 zemiaky, nakrájané na malé kocky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica masla na dusenie cibule
  • 1 lyžica oleja pre opekanie mäsa

 

Fazuľová polievka na kyslo

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte maslo a opeknite cibuľu dozlatista.
  2. Pridajte do hrnca mletú sladkú a červenú papriku a rascu. Dobre premiešajte a nechajte dusiť 1 minútu.
  3. Pridajte namočenú fazuľu a zemiaky a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  4. Zalejte vodou, aby bola fazuľa a zemiaky pokryté.
  5. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a pridajte 2 zeleninové bujónové kocky.
  6. Pokryte hrniec vekom a nechajte variť na miernom ohni asi 40-50 minút, alebo kým sa fazuľa a zemiaky neuvária do mäkka.
  7. V miske zmiešajte hladkú múku s trochou vody, aby ste vytvorili hustú zálievku.
  8. Do polievky pridajte túto zálievku a varíme ešte ďalších 10 minút.
  9. Podávajte horúcu fazuľovú polievku so smotanou a chlebom.

Dúfam, že vám chuťové poháriky pochutnajú! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *