Fazulova polievka na kyslo je tradičná slovenská polievka, ktorá sa vyznačuje kyslou chuťou a obsahom fazule. Tu je jednoduchý recept na túto chutnú polievku:
Potrebujete:
- 250 g fazule (nalejte vodu na fazuľu a nechajte ju cez noc namočenú)
- 1 cibuľu, nakrájanú na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 zemiaky, nakrájané na malé kocky
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžica masla na dusenie cibule
- 1 lyžica oleja pre opekanie mäsa
Fazuľová polievka na kyslo
Postup:
- V hrnci rozohrejte maslo a opeknite cibuľu dozlatista.
- Pridajte do hrnca mletú sladkú a červenú papriku a rascu. Dobre premiešajte a nechajte dusiť 1 minútu.
- Pridajte namočenú fazuľu a zemiaky a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Zalejte vodou, aby bola fazuľa a zemiaky pokryté.
- Pridajte soľ a korenie podľa chuti a pridajte 2 zeleninové bujónové kocky.
- Pokryte hrniec vekom a nechajte variť na miernom ohni asi 40-50 minút, alebo kým sa fazuľa a zemiaky neuvária do mäkka.
- V miske zmiešajte hladkú múku s trochou vody, aby ste vytvorili hustú zálievku.
- Do polievky pridajte túto zálievku a varíme ešte ďalších 10 minút.
- Podávajte horúcu fazuľovú polievku so smotanou a chlebom.
Dúfam, že vám chuťové poháriky pochutnajú! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.