Na prípravu kolena pečeného na pive budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 1 kg kolena
– 1-2 veľké cibule
– 2 poháre piva
– soľ, cesnaková soľ, mleté čierne korenie
– zemiaky
Koleno pečené na pive
Návod na prípravu:
1. Koleno dôkladne umyte a osušte papierovým utierkom.
2. Cibuľu nakrájajte na jemné krúžky a rozložte ju na dno hlbokého pekáča.
3. Osolte a okorenite koleno cesnakovou soľou a mletým čiernym korením.
4. Umiestnite koleno na cibuľu v pekáči a zalejte ho pivom.
5. Prikryte pekáč a nechajte marinovať v chlade aspoň hodinu.
6. Po uplynutí marinovania predhrejte rúru na 180 stupňov.
7. Zemiaky umyte, nakrájajte na menšie kusy a rozmiestnite ich okolo kolena v pekáči.
8. Vložte pekáč do rúry a pečte koleno približne 2-3 hodiny, pričom ho občas podlievajte pivom.
9. Po upečení nechajte koleno chvíľu stáť a následne ho nakrájajte na plátky.
10. Koleno servírujte s pečenými zemiakmi a vašou obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!