Na prípravu kolena pečeného na pive budete potrebovať nasledovné suroviny:
– 1 kg kolena
– 1-2 veľké cibule
– 2 poháre piva
– soľ, cesnaková soľ, mleté čierne korenie
– zemiaky
Koleno pečené na pive
Postup prípravy:
1. Koleno dobre opláchnite a osušte papierovým obrúskom.
2. Nakrájajte cibuľu na tenké krúžky a položte ju na dno hlbokého pekáča.
3. Koleno osolte, okorenite cesnakovou soľou a mletým čiernym korením.
4. Položte koleno na cibuľu do pekáča a zalejte ho pivom.
5. Priklopte pekáč a nechajte marinovať v chladničke minimálne hodinu.
6. Po marinovaní koleno zohrejte rúru na 180 stupňov.
7. Zemiaky očistite, nakrájajte na menšie kúsky a pridajte ich okolo kolena do pekáča.
8. Pekáč vložte do rúry a pečte koleno približne 2-3 hodiny, príležitostne ho podlievajte pivom.
9. Po upečení nechajte koleno chvíľu odpočívať a potom ho nakrájajte na plátky.
10. Koleno servírujte s pečenými zemiakmi a obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!