Králičia polievka

Ak hľadáte recept na králičiu polievku, tu je jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 1 králik (asi 1,5 kg), rozrezaný na kúsky
  • 2 cibule, nakrájané na polmesiače
  • 2 mrkvy, nakrájané na plátky
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica oleja alebo masla
  • 2 litre vody
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
 

Králičia polievka

Postup:

  1. Vo veľkom hrnci rozohrejte olej alebo rozpustené maslo.
  2. Pridajte králika a opražte ho zo všetkých strán, kým nebude zlatohnedý.
  3. Pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich, kým sa jemne nezarumenejú.
  4. Pridajte na plátky nakrájanú mrkvu a zeler a nechajte ich krátko restovať.
  5. Zalejte zeleninu vodou a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  6. Varíme na miernom ohni asi 1,5 – 2 hodiny, kým mäso nie je mäkké a oddeľuje sa od kostí.
  7. Polievku premixujeme pomocou mixéra na jemnú krémovú konzistenciu. Ak chcete mať v polievke kúsok králičieho mäsa, môžete niektoré kúsky mäsa pred mixovaním odložiť.
  8. Polievku dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  9. Podávame teplú, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si túto králičiu polievku vychutnáte! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *