Ak hľadáte recept na domáceho králika s hubami, tu máte jednoduchý a chutný recept:
Ingredienty:
- 1 králik (približne 1,5 kg), rozrezaný na menšie kúsky
- 500 g hubiek (napríklad šampiňóny alebo žampiony), nakrájaných na plátky
- 2 cibule, nakrájané na drobné kúsky
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 lyžice masla
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 1 pohár smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Králik domáci na hubách
Postup:
- Králika osolíme a okoreníme podľa chuti. V hrnci rozpustíme maslo a na ňom opečieme kúsky králika z každej strany, kým nezhnednú. Postupne ich vyberieme z hrnca a odložíme na stranu.
- Do vyprážaniny v hrnci pridáme cibuľu a cesnak a opekáme ich, kým sa cibuľa nenasaje. Potom pridáme huby a opekáme ich, kým nezmäknú.
- Vrátime kúsky králika späť do hrnca a pridáme hovädzí vývar. Znížime teplotu a dusíme, kým sa králik mäkko neupiekol, asi 30 – 40 minút.
- Naposledy pridáme smotanu na varenie a za stáleho miešania necháme zmes krátko povariť.
- Podávame s uvareným ryžovým alebo zemiakovým prílohou. Na ozdobu môžeme použiť čerstvú petržlenovú vňať.
Dúfam, že si tento recept vyskúšate a bude vám chutiť. Dobrú chuť!