Králik domáci na hubách

 

V prípade, že hľadáte postup na prípravu králika so hubami, tu je jednoduchý a chutný návod:

Zloženie:

  • 1 králik (približne 1,5 kg), rozdelený na menšie kusy
  • 500 g húb (napríklad šampiňónov alebo žampionov), nakrájaných na plátky
  • 2 cibule, nasekané na drobno
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice masla
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 1 pohár smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Králik so hubami

Návod na prípravu:

Rychlá čokoládová poleva z kakaa

Rychlá čokoládová poleva z kakaa

Čítať viac »

  1. Osolíme a okoreníme králika podľa osobných preferencií. V hrnci rozpustíme maslo a opečieme na ňom kúsky králika z oboch strán, dokiaľ nezískajú zlatistú farbu. Potom ich postupne vyberieme a odložíme na bok.
  2. Do hrnca pridáme cibuľu a cesnak a opekáme ich, kým cibuľa nezmäkne. Následne pridáme huby a pokračujeme v opekaniu, až kým nezmäknú.
  3. Kúsky králika vrátíme späť do hrnca a pridáme hovädzí vývar. Znížime teplotu a dusíme, kým králik nezíska jemnú konzistenciu, približne 30 – 40 minút.
  4. Nakoniec pridáme smotanu na varenie a za stáleho miešania necháme zmes krátko povariť.
  5. Servírujeme s uvarenou ryžou alebo zemiakmi. Na dekoráciu môžeme použiť čerstvú petržlenovú vňať.

Verím, že si tento recept vyskúšate a bude vám chutiť. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *