Králik s čiernymi olivami

Olivy, vďaka svojmu delikátnemu jemnému mäsu a prenikavému chuťovému spektru, predstavujú vynikajúci doplnok k pikantným a výrazným pokrmom. Ak máte v úmysle pripraviť niečo netradičné, skúste spojenie králika s čiernymi olivami. Prinášame vám jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 1 králik (rozprávkový a rozdelený na kúsky)
  • 1 cibuľa (nasekaná nadrobno)
  • 2 strúčiky cesnaku (narezané na plátky)
  • 1 pohár čiernych olív (prefiltrovaných)
  • 1 pohár paradajok (nasekaných do kociek)
  • 1 pohár bielych hrozienok (namočených v studenej vode a prefiltrovaných)
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa preferencie
  • čerstvé bylinky (napríklad petržlen) na dekoráciu

Králik s čiernymi olivami

Príprava:

Ako spraviť roastbeef?

Ako spraviť roastbeef?

Čítať viac »

  1. Na rozohriatom oleji v hrnci osmažte cibuľu do zlatista.
  2. Pridajte cesnak a králika. Opečte cibuľu, cesnak a králika rovnomerne zo všetkých strán, aby sa mäso dobre zapečalo.
  3. Pridajte paradajky a nechajte dusiť na menšom ohni približne 5 minút, až kým paradajky nezmäknú.
  4. Do zmesi pridajte hrozienka a olivy. Premiešajte a pokračujte v dusení ďalších 10 minút.
  5. Osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
  6. Podávajte teplé, s čerstvými bylinkami na ozdobu.

Tento recept zdôrazňuje intenzívnu chuť čiernych olív, ktorá skvele dopĺňa jemné mäso králika. Ak preferujete pikantnejšie jedlá, neváhajte pridať ďalšie korenie podľa vášho vkusu. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *